воскресенье, 18 ноября 2012 г.

Вітраж на склі

Визначитися з вибором вікон легко, оскільки сьогодні вони діляться лише на два види - дерев'яні та пластикові. З дверима справи йдуть трохи складніше: різноманітність використовуваних для виробництва матеріалів і якість їх обробки обтяжують авангард моделей, але зате реалізують будь-яку думку про створення тієї чи іншої течії. Тим часом, політ фантазії стає ще безкрайньої, якщо в дверях стоять скляні елементи з прозорою або матовою забарвленням. Краще їх може бути, хіба що, різнокольоровий вітраж, який ще сто років тому контрастував в отворах церков і купецьких споруд. Сьогодні художня мозаїка вважається однією з сучасних тенденцій для декорування квартирних і офісних інтер'єрів.
Вітраж, подібно картині, передає настрій свого творця, його художній смак і ручна праця. Талант вливається в шедевр, а шедевр, в свою чергу, не може бути непривабливим і дешевим.

Навіть з приходом технологій виробництво вітража порівнюють з мистецтвом, але ніяк не з мануфактурою. Між тим, отримані механічним способом вітражі відповідають усім вимогам, які були відсутні у різнобарвних попередників. По-перше, вітражне скло стало таким же міцним, як і металева або дерев'яна основа двері. По-друге, сучасне мистецтво виключило обмеження в кольорах і відтінках, тому для створення скляної мозаїки використовується найбільш непередбачуваний контраст. По-третє, вітражі можуть виконуватися як в цілих аркушах, так і в окремих ставках. Ця особливість дає можливість використовувати різні техніки декорування виробу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий