воскресенье, 28 октября 2012 г.

Збільшення малогабаритної квартири

Наше житло часом не відповідає уявленням про комфорт: іноді в цьому винні проектувальники і будівельники, іноді - ми самі. Але за допомогою нехитрих прийомів дизайну можна наблизити максимально нашу квартиру до ідеальної!

Великі кімнати - доля невеликого числа власників квартир, особливо це стосується будинків радянської забудови. Однак ця стаття підкаже декілька візуальних методів, за допомогою яких можна створити відчуття просторого приміщення.

В першу чергу, необхідно прибрати перегородки.

суббота, 27 октября 2012 г.

Рушниксушка в ванної кімнаті, як встановити та підключити

Рушниксушка в ванної кімнаті, швидше за все, є необхідністю, ніж просто звичайною примхою. Адже для того щоб максимально комфортно відчувати себе в приміщенні ванної кімнати, необхідно щоб в ній завжди була хороша вентиляція і сприятливий мікроклімат.

Так от  рушниксушка якраз і бере на себе організацію мікроклімату, а також позбавляє приміщення від підвищеної вологості, конденсату, вогкості і неприємного запаху. Але якщо ви вирішили під час ремонту ванної кімнати своїми руками замінити або перемістити водяною полотенцесушитель, то вам доведеться трохи попрацювати, так як встановити полотенцесушитель у ванній кімнаті, найчастіше викликає чимало складностей.

среда, 24 октября 2012 г.

Перепланування однокімнатної квартири

Всім відомо, що бувають різні типи однокімнатних квартир: від малих до великих розмірів. Площа більшості сучасних квартир може досягати шістдесяти квадратних метрів. Ці дані дають величезні можливості для перепланування однокімнатної квартири, в тому числі і для збільшення кількості кімнат.

Підбираючи проект дизайну однокімнатної квартири, варто враховувати той факт, що в ній лише два вікна і що "новостворена" кімната буде без природного освітлення. Отже, вже в проекті перепланованої квартири, потрібно визначити кімнати, для яких обов'язково денне освітлення, а для яких штучне.
 У кімнаті з штучним освітленням можна спроектувати кухню. Найбільш раціональним є рішення зробити кухню студійним продовженням кімнати, приміром, вітальні. Правильним дією буде розташування домашнього кінотеатру в темній частині квартири, в ній для перегляду кінофільмів виключається обов'язок зашторювати вікна. Також можливий варіант розташування робочого кабінету в цій частині кімнати, але це також буде правильним лише тоді, коли робота не передбачає наявності денного світла. В іншому випадку не рекомендується створювати кабінет в темній зоні.

Дизайн інтер'єру спальні для дівчини

Створити грамотний інтер'єр спальні для дівчини не просте завдання навіть для досвідченого дизайнера. Так як така кімната повинна відбивати характер людини і не секрет, що немає нічого більш загадкового, мінливого і суперечливого, ніж не простий дівочий характер. Тому інтер'єр спальні для дівчини вимагає дуже ретельної і добре продуманої опрацювання.

Можна навести досить багато самих різних варіантів. Приміром, життєрадісною і молодій дівчині може дуже сподобатися дизайн інтер'єру в стилі сучасного нічного клубу. Де ліжко буде розташована на невеликому подіумі прикрашеної по всьому периметру цікавою підсвічуванням. У такому інтер'єрі спальні буде відмінно виглядати меблі яскравого кольору незвичайної конструкції.

Коли для дівчини-студентки треба буде розв'язати непросте питання з організацією зручного та функціонального робочого куточка. Для такого інтер'єру спальні для дівчини рекомендується підбирати ненав'язливі й не дуже яскраві кольори. Також можна наклеїти на одну зі стін робочого столу 3D шпалери для стін або фотошпалери з яскравим і великим малюнком, що дозволить відпочити і розслабитися, дивлячись на них.

понедельник, 22 октября 2012 г.

Дизайн інтер'єру кімнати для молодого хлопця

Інтер'єр кімнати для молодої людини дуже сильно відрізняється від оформлення інших кімнат. Адже кімната, наприклад шістнадцятирічного підлітка повинна поєднувати в собі функцій затишної спальні, кімнати для відпочинку, бібліотеки та кабінету де можна займається навчанням.

Тому інтер'єр кімнати для молодої людини слід оформити таким чином, щоб дане приміщення стало одночасно стильним і багатофункціональним.

Але перш за все, рекомендується точно визначитися з необхідними предметами інтер'єру. Адже в такій кімнаті повинно бути достатньо місця, як для сну, так і для різних аксесуарів дисків і книг, а також необхідно передбачити робочу зону із зручним столом і комп'ютером.

Як встановити душову кабіну своїми руками

У квартирах з невеликою за площею ванною кімнатою більшість господарів воліють установку душової кабіни своїми рукам, яка займає значно менше місця, ніж стандартна і громіздка ванна.

Але сучасні душові кабіни мають велику кількість функцій, які не кожен зможе відразу зрозуміти при її установці.

Тому для її установці в більшості випадках вдаються до послуг професіоналів. Але можна зробити установку душової кабіни своїми руками, якщо ви вмійте тримати в руках викрутку і гайковий ключ. Отже, будемо розбиратися з питанням, установка душової кабіни своїми руками.

Взагалі зовнішня оболонка душової кабіни складається з акрилового піддону, забезпеченого спеціальним міцним каркасом з якимись пристосуваннями для регулювання дверей, а також направляючими для їх кріплення і верхньою панеллю на яку кріпиться дах душової кабіни.

четверг, 18 октября 2012 г.

Інтер'єр вітальні в класичному стилі



Інтер'єр вітальні в класичному стилі є самим універсальним рішенням для тих людей, які відчувають труднощі з плануванням дизайну даної кімнати.
Адже класика завжди знаходиться поза модою і поза часом, тому саме класичний стиль в інтер'єрі вважається найбільш підходящим дизайнерським рішенням для оформлення найбільшою і світлої кімнати в квартирі або будинку.
Взагалі вітальня це основне приміщення в якому будинку, так як саме тут ми приймаємо всіх відвідувачів, а це означає, що класичний ремонт у вітальні створює у свідомості людей образ нашого затишного житла. Та й самі ми досить багато часу проводимо у вітальні, спілкуючись один з одним, обговорюючи сімейні справи або просто відпочиваючи від трудів праведних.

Також, не варто забувати і про те, що класичний дизайн вітальні сприймається як якийсь ознака певного статусу кожного господаря, тобто як заявка на «щось більше».

Модні люстри в інтер'єрі

Сьогодні практично не можна уявити собі, будь-яке приміщення без люстри, так як саме вона стала невід'ємною і обов'язковою частиною нашого інтер'єру. Але далеко не всі розуміють, що люстри в інтер'єрі - це не просто необхідний предмет, а це щось більше. Наприклад, вона повинна виконувати дві специфічні функції це добре освітлювати приміщення і органічно вписуватися в його інтер'єр.

Однак якщо придивитися до будь-якого предмета, на який падає світло люстри, то можна помітити зовсім різні кольори в порівнянні з природним освітленням також падаючим на нього. Обгрунтовується це тим, що на якість освітлення впливають досить численні фактори. Це тип ламп і їх кількість, якість плафонів і звичайно матеріал, з якого вони зроблені.

понедельник, 15 октября 2012 г.

Інтер'єр у японському стилі


Інтер'єр у японському стилі з'явився на початку 17 століття. Це декоративний стиль формувався за принципом мінімалізму «все зайве бридко», в якому був повна відмова від зайвих меблів, надлишкового декору, прості строгі форми, несприйнятливість до хаосу і метушні, а також стриманий дизайн.
Для інтер'єру в японському стилі характерна геометрична гармонія, витонченість і перш за все, велика кількість відкритого простору. Основну частину японського житла займає відкритий простір, яке включать в себе зону їдальні, робочого місця, вітальні, відкриту кухню і чайний подіум. Отже, приміщення ділять не на кімнати, а на функціональні зони (зонування кухні).
Варто нагадати, що філософія японського стилю тісно пов'язана з природою - з точки зору кольору, композиції і матеріалів. Тому простір оформляють, як правило, за допомогою рухомих паперових ширм або розсувних перегородок з матового скла, завіс, що розділяють приміщення на різні зони, наприклад, зону відпочинку і гостьову зону. Переставляючи їх, можна ваш інтер'єр оновлювати хоч кожен день.

четверг, 11 октября 2012 г.

Інтер'єр в англійському стилі


Англійський стиль існує вже протягом багатьох десятиліть і прославлений серед заможного населення з вишуканим і тонким смаком. Інтер'єр у цьому стилі дуже затишний і елегантний. Тон даному стилю задає дерев'яна темна меблі з червоного дерева або мореного дуба, яка вишукано поєднується зі стінами ніжних тонів і драпіруванням. Для стін можна застосовувати шпалери з квітами, класичними смугами або ж імітацією парчі.

Підлоги у вітальні прикрашають килимовими виробами високої якості, що додають атмосферу солідності і гідності. При оформленні інтер'єру застосовуються щільні тканини з різноманітною фактурою, такі як гобелен, оксамит, дамаст (тканини жаккардового плетіння з вкрапленнями на щільної вовняної, шовкової або бавовняної основі).
Інтер'єр в англійському стилі.
Якщо ви самостійно намагаєтесь оформити своє житло, вам корисно буде знати, хоча б ключові особливості обраного стилю:

среда, 10 октября 2012 г.

Зелений колір в інтер'єрі


Зараз все більше в облаштуванні інтер'єру використовується смарагдовий колір. У зеленого є велике число тонів і відтінків, і кожен з них безумовно діє на людину і може навіть міняти загальний настрій і приміщення і людини. Однак, в свою чергу, зелені забарвлення відмінно можуть допомогти заспокоїтися і відчути незвичайний душевний спокій.

Темно-зелений добре підійде для інтер'єру робочого місця або офісу, а також різних нежитлових просторів (зразок, кабінет, бібліотека). Це пояснюється тим, що непомітні відтінки смарагдового кольору налаштовують на атмосферу роботи, надихають на дії. Хоча відпочити в такому приміщенні дуже важко. У теж час лимонні кольори додадуть відчуття забезпеченості та покращать душевний стан. У подібному кімнаті весь час буде підтримуватися творчий ентузіазм.

воскресенье, 7 октября 2012 г.

Постери в інтер'єрі


На сьогоднішній момент сюжетне розмаїття постерів справді величезне. Це і репродукції відомих полотен великих майстрів, цікаві портрети людей і зображення тварин, урбаністичні та природні пейзажі, сцени з кіно та анімації. В принципі, при бажанні, у постер можна перетворити будь миле серцю зображення.

Між тим, технологічних варіантів виготовлення постерів небагато: друк на спеціальній, щільної фотопапері, друк на полотні, що наближає зображення до справжньої картині, друк на папері з імітацією ефекту полотна. Якщо зображення друкується на фотопапері, то в подальшому його можна нанести на пластикову основу або заламинировать. Це додасть додаткову міцність і продовжить життя постеру. Для друку постерів на полотні використовуються професійні широкоформатні плоттери, з шириною друкарського поля від 1 метра. Друк на полотні ідеально підходить для створення репродукцій улюблених картин, друку портретів та авторських робіт з фотографій. Готовий виріб можна покрити художнім лаком, і воно придбає ще більшу схожість з цією картиною.

пятница, 5 октября 2012 г.

Інтер'єр квартири в африканському стилі


Виниклі труднощі вишуканих цінностей Старого Світу змусив багатьох у пошуку натхнення звернути свою увагу на превеликиу художнью спадщину первісної культури, не знайомої з досягненнями сучасної цивілізації. Цей стиль, отримав назву етнічний, виник без малого два сторіччя тому і зараз переживає друге народження. Існує маса різновидів етно стилю, проте, мабуть, найбільш екзотичний з нині існуючих є африканський стиль. Любов до екзотики - це так по-нашому. Декорування інтер'єру в африканському стилі лихоманить свідомість, додає відчуття відношення до таємниці, до чогось невловимих. Цей стиль ламає всі шаблони уявлень про те, яким повинен бути інтер'єр.

Колір індиго в інтер'єрі


Кажуть, що синій колір та і його відтінки теж повинні діяти на нас заспокійливо. Напевно тому ми так захоплюємося синявою безхмарного неба, або морем. Напевно, тому цей колір так популярний при оформленні інтер'єрів.

Якщо червоний колір збуджує нервову систему і за словами вчених, підвищує кров'яний тиск, то з синім якраз все навпаки. Він заспокоює і нормалізує тиск. Якщо ви вирішили скинути пару-трійку зайвих кілограмів - використовуйте синій колір для оформлення інтер'єру кухні. Кажуть він "глушить" апетит.

вторник, 2 октября 2012 г.

Як візуально збільшити вузький коридор

У наших сучасних будинках, часто зустрічаються маленькі коридори. Зіткнувшись з такою проблемою, можна візуально обіграти, розширити простір маленького передпокою. Роблячи ремонт, намагайтеся вибирати для коридору як можна більш світлі тони, це допоможе візуально збільшити об'єм.

Як візуально збільшити вузький коридор
Для маленького коридору краще використовувати гладкі покриття для стін, шпон з ненав'язливим світлим малюнком, шпалери, водоемульсійні фарби. Шпалери та матеріали, що імітують цегельну кладку, зорово зменшують об'єм. При низьких стелях краще віддати перевагу горизонтальному малюнку, коридор стане візуально ширше. При високих стелях підійде вертикальний малюнок. Для підлогового покриття в передпокої, можна використовувати будь-яке покриття по вашому розсуду, у поєднанні із загальним дизайном вашого будинку: ламінат, лінолеум, паркет, керамічну підлогову плитку.