суббота, 7 июля 2012 г.

Як відокремити кухню від вітальні


Сучасний дизайн інтер'єру будинків і квартир все частіше пропонує варіанти максимально відкритих просторів, включаючи часте об'єднання кухні з вітальні або їдальні.

Подібні рішення виглядають вельми привабливо з точки зору дизайну, але далеко не завжди зручні з функціональної, адже кіптява і гар, а також не завжди приємні запахи потрапляють в житлову кімнату, де ми приймаємо гостей або просто відпочиваємо. В результаті ситуація часто вимагає розділення даних кімнат, а тому Ви повинні подумати, як відокремити вітальні, щоб вона виконувала в повній мірі свою функцію.


Найпопулярніше рішення - це барна стійка, що відокремлює простір, однак даний метод не вирішує проблеми візуального приховування робочої зони та усунення запахів. Що стосується гіпсокартонних перегородок, то їх установка позбавляє дизайн інтер'єру абсолютно всіх естетичних переваг, виходом можуть стати скляні перегородки, але вони погано переносять пар і високі температури, які будуть на кухні.

Тому найбільш корисним і практичним рішенням будуть шафи і різні стелажі, які візуально відокремлюють робочу зону кухні від вітальні, а також надають додатковий простір для зберігання речей або кухонного начиння. Але перш ніж зважитися на установку шафи або стійки, необхідно переконатися в його міцності і стійкості, він не повинен перекинутися.

Необхідно дуже точно підібрати відповідний розмір і форму стелажа, а також його дизайн, він повинен не тільки ділити простір, але і в повній мірі гармоніювати з інтер'єром кімнати, тому найкращим варіантом буде виконати його на замовлення.



Комментариев нет:

Отправить комментарий