понедельник, 23 июля 2012 г.

Як видалити шерсть з одягу, килимів та м'яких меблів


Волосся на одязі, килимах, м'яких меблях - це проблема, з якою постійно борються власники собак і кішок. З нею стикається кожен, особливо навесні і восени, коли тварини линяють. Тому ми вирішили запропонувати Вашій увазі декілька порад, як навести порядок в домі, де мешкає волохатий друг.


Найбільш гостро проблема стоїть перед власниками довгошерстих порід собак. Їх шерсть осідає на килимах, оббивці м'яких меблів, покривалах і ковдрах. Найпростішим способом видалення залишків волосся і вовни є часто і регулярно пилососити.

Однак для того, щоб витягнути шерсть між волокнами килима потрібно дуже потужний апарат з режимом турбо. Пилосос повинен створювати велику силу повітряного потоку, завдяки якій і будуть вилучатись волосся з найбільш важкодоступних місць. Крім того, деякі моделі оснащені невеликими турбо щітками, призначеними спеціально для чищення м'яких меблів і видалення волосся в недоступних місцях.


Як ми вже й сказали, власники домашніх тварин повинні вибирати пилосос з досить великою потужністю вакуумного відсмоктування, оптимально - більше 320В. Однак потужний пилосос не вирішить іншої проблеми з чищення килима, а саме нейтралізації неприємного запаху, що залишається вихованцями. Варіантів тут кілька, по-перше, спеціальний пилосос з активованими вуглецевими волокнами, призначеними для придушення запахів, по-друге, миючий пилосос, ну і, нарешті, сучасним рішенням може служити парова швабра 5 в 1, яка дозволяє видаляти найскладніші плями практично на будь-якій поверхні і тканини і обробляти їх парою, нейтралізуючи запах і дезинфікуючи поверхню.

Більш простим і менш радикальним способом боротьби з вовною домашніх тварин на одязі, меблях і килимах може послужити спеціальний рулон з клейкою стрічкою. Це легкий і швидкий спосіб видалити волосся, що особливо важливо при дефіциті часу, коли Ви, наприклад, з хвилини на хвилину чекаєте гостей або збираєтеся прогулятися. Однак для більш делікатною і дорогого одягу, ми не рекомендуємо використовувати такі рулони, краще обмежитися вологою губкою або спеціальною щіткою, а при пранні має сенс використовувати додаткове полоскання і антистатичні рідини.

Щоб позбутися від літаючої вовни по всій квартирі, необхідні не тільки часті й регулярні прибирання, але і правильний догляд за Вашим вихованцем. Це, в свою чергу, регулярні ванни і часте розчісування Вашої кішки або собаки. Для цього можуть бути корисні щітки, гребінці і скребки, які в широкому асортименті доступні в зоомагазинах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий