понедельник, 30 июля 2012 г.

Особливості перепланування квартири


Більшість людей від простору своєї квартири бажають чогось особливого, щоб було не як у всіх. Враховуючи те, що планування в наших квартирах стандартна, з нетямущими коридорами, незручними кухнями, нудна, деякі люди з нетрадиційним мисленням вирішують вдатися до кардинальних змін, тобто, до перепланування. Перш ніж приступити до кардинальних змін, бажано дізнатися, які зміни можна виконати, а також як і що роблять інші.


Серед найбільш популярних перепланіровок можна назвати наступні:

- Знесення стін коридору;
- Об'єднання вітальні і кухні;
- Поєднання санвузла;
- Об'єднання кімнати і балкона;
- Зміщення дверного отвору;
- Зміна функціонального призначення кімнат.


Досить часто мешканці невеликих квартир хочуть збільшити площу одній з кімнат за рахунок позбавлення від коридору або зменшення його розмірів. Одні таким чином хочуть отримати великий санвузол, інші - вітальню великих розмірів. Особливо актуально таке зміна в квартирах з довгим коридором. Варто враховувати, що в процесі перепланування можна не тільки знести або частково видалити стіну, а й побудувати необхідні міжкімнатні перегородки з гіпсокартону. Один з видів перепланування кімнат полягає в перенесенні комунікацій: газової плити і мийки - на кухні, систем зливу і сантехнічесткого обладнання в санвузлі. Тому варто заздалегідь все спланувати і продумати, а також запастися фінансовими засобами і численними вирішуючими документами.

Поєднання кімнати і лоджії

Не менш популярним способом перепланування вважається об'єднання однієї з кімнат з лоджією. Але, задумавшись над такими змінами, потрібно враховувати, що відповідно до санітарних норм забороняється залишати кімнату і лоджію ніяк не розділеними. Цю проблему можна вирішити за допомогою установки вітражів, арок, ін Також певні складнощі можуть виникнути при влаштуванні опалення, оскільки можливо доведеться міняти конфігурацію опалювальної системи. Для обробки суміщеної лоджії використовують різні матеріали. Найчастіше поверхні стелі та бокових стін і обшивають гипсокартоном. Після чого обов'язково доведеться шпаклювати гіпсокартон і облицювати його панелями з дерева, "вагонкою", МДФ, обклеїти шпалерами або пофарбувати. Для підлогового покриття прекрасно підходять паркет, керамічна плитка, ковролін. Замість звичайних опалювальних систем найкраще тут встановити "тепла підлога".

Функціональність отриманого простору

Функціональне використання отриманого в результаті поєднання лоджії простору може бути різним. Приміром, з лоджії може вийти продовження затишній спальні. Приєднавши її до кухні, можна буде приймати в цій частині кімнати гостей. Крім того, з отриманої площі можна влаштувати побутову зону або зону для відпочинку. Зайнятим людям можна влаштувати тут кабінет, відгороджуючись в потрібний момент розсувними панелями. При бажанні можна створити бібліотеку, гардеробну, тренажерну, міні-їдальню. Правильно оформлене сусідство лоджії і розташованої поруч кімнати принесе подвійне задоволення від перебування в цьому приміщенні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий