вторник, 17 июля 2012 г.

Яку стільницю вибрати?


Приймаючи рішення про вибір певного типу кухонної стільниці, пам'ятайте, що найважливішою її особливістю повинна бути довговічність, а також стійкість до високої температури і вологості. Краще віддати перевагу матову або тиснення поверхню, які менш схильні до подряпин, на відміну від глянцю, ну і, звичайно ж, не забувайте про декоративної функції стільниці, вона повинна стати прикрасою кухні.


Дерев'яні стільниці зазвичай виготовляються з дуба, вільхи, бука, сосни і екзотичних видів, таких як червоне дерево або іроко. Ці види деревини відрізняються високою твердістю, є водонепроникними і доступні в декількох відтінках. Як правило, вони захищені безбарвним акриловим лаком чи фарбою, для отримання іншого відтінку. На ринку Ви також можете зустріти вироби, покриті рослинним маслом або воском. Дерев'яна стільниця природна на вигляд, тепла і приємна на дотик.


Стільниці з натурального каменю, граніту або мармуру, мають приємний дизайн, вони стійкі до високих температур і подряпин, але холодні на дотик. Це досить важкий матеріал, тому необхідно подумати про міцні кухонних шафах. У теж час кам'яні стільниці легко утримувати в чистоті - їх легко прибирати за допомогою будь-якого миючого засобу і навіть вологої ганчірки. До недоліків можна віднести досить високу вартість.

Проте існує і більш дешевий варіант кам'яних стільниць - з конгломерату. Він виготовляється з мармуру або граніту в поєднанні з поліефірними смолами і барвниками. Конгломерат також міцний, як і натуральний камінь, за ним легко доглядати, але іноді стирається малюнок і стільниця втрачає свій первісний блиск.

Популярні сьогодні і композитні стільниці з суміші мінералів на основі епоксидних акрилових смол. Сучасні технології дозволяють відтворювати різні кольори і отримувати будь-які форми даного матеріалу. Так званий, акриловий камінь хоч і штучний, тим не менш, дуже довговічний - через кілька років Ви навіть не побачите ознак інтенсивного використання. Матеріал легко чиститься, приємний на дотик і нагрівається до температури навколишнього середовища.

Керамічні стільниці також стають все більш популярними на ринку. Вони виготовляються з керамічної плитки, матеріалу стійкого до тепла і плям, мають широкий різноманітністю дизайнів і додають кухні унікальний зовнішній вигляд. Плитка приклеюється до водонепроникної панелі ДСП або фанери. До недоліків можна віднести складність очищення в зазорах між плиткою, виходом може стати епоксидна закладення швів, але це досить дорого.


У сучасній кухні знайшли своє застосування і скляні стільниці з ламінованого скла. Вони складаються з декількох шарів, з'єднаних спеціальною плівкою або смолою. Верхній шар виготовлений із загартованого скла, стійкого до механічних і термічних ударів. Скло може бути прозорим або кольоровим, глянсовим, матовим або прикрашеним узорами.

Іншим сучасним варіантом є металеві стільниці, виготовлені з нержавіючої сталі. Така поверхня стійка до ударів і високій температурі. Матові поверхні досить легко утримувати в чистоті, а ось на полірованої стільниці Ви будете бачити кожну краплю води, жиру або відбитків пальців.

Найбільш дешевим варіантом кухонних стільниць є вироби з ламінованої ДСП. Виготовляються вони з деревної стружки, паперу, синтетичних смол, витримують високі температури і мають прекрасний дизайн, імітую дерево, камінь, кераміку або метал. Ламіновані стільниці досить витривалі, стійкі до сонячного світла, легко чистяться, проте таку поверхню легко подряпати ножем, також у місцях з'єднань поверхня має низьку стійкість до впливу води, а тому повинні бути оброблені силіконом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий