вторник, 10 июля 2012 г.

Поєднання підлогового опалення з радіаторами


Все більш популярним способом стають підлоги з підігрівом, дуже економний спосіб отримання тепла. Однак подібні системи не завжди здатні повністю замінити традиційні радіатори, і тоді постає питання про правильне їх поєднанні в одному будинку.


Комплексне рішення, що поєднує два різних типи опалення, може з успіхом використовуватися як в квартирах, так і приватних будинках, при цьому воно має масу переваг. Яких саме? Давайте і розглянемо.


Низькотемпературні системи уособлюють собою сучасність і дозволяють значно знизити експлуатаційні витрати, а тому все частіше використовуються при будівництві нових будівель. Для їх ефективної роботи необхідна більш низька температура прогрівання води (45-55 ° С), ніж у звичайних системах. Однак проектування опалення з використанням низькотемпературних радіаторів можливо тільки в дуже добре ізольованих будівлях, де необхідно менше тепла. У звичайних же будинках, найбільш ефективним як раз і буде поєднання низької температури радіаторів з теплою підлогою.

Великою перевагою одночасного використання низькотемпературних радіаторів і водяного підігріву підлоги є те, що немає необхідності монтувати роздільну систему подачі води, адже підлогове опалення також вимагає меншої температури води.

З точки зору ефективності використання енергії та теплового комфорту для домашнього використання рекомендується поєднувати теплу підлогу й радіатори, особливо в ванних кімнатах. Кожна з цих робіт систем доповнює іншу, здійснюючи правильну конвекцію і циркуляцію повітря. Підлогове опалення має велику інерцію - повільніше, ніж радіатор нагрівається, але не підтримує температуру. Тому, щоб забезпечити безперервний комфорт в приміщенні в умовах низької температури повітря і рекомендується додаткова установка радіаторів у вікна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий