пятница, 20 июля 2012 г.

Чи треба міняти ванну на душову кабіну?


Безумовно, відповідь на питання, винесене в заголовок статті, - особиста справа кожного. Сьогодні наші співвітчизники цілком можуть дозволити собі встановити вдома будь сантехнічне обладнання, якщо воно сумісне технічно і доступно фінансово. Величезна кількість виробників з усього світу пропонують безліч виробів, покликаних зробити наше життя комфортніше і приємніше.


Російський споживач може придбати не тільки звичайну металеву або кутову акрилову ванну, але і будь-яку з існуючих модель душової кабіни або легендарну ванну Jacuzzi.

Що вибрати?
Як обладнати ванну кімнату у себе вдома, кожен вирішує сам. Хтось керується лише власними побажаннями і уявленнями про комфорт, хтось змушений орієнтуватися на розміри ванної кімнати і особливості підведених до неї комунікацій, а комусь найголовніше - відповідна ціна. Здається, що в процесі вибору споживачеві варто враховувати і ще кілька чинників, які не завжди лежать на поверхні.



Так, наприклад, для багатьох сьогодні важливу роль відіграє той факт, що по витрачанню води прийняття ванни в п'ять разів затратніше, ніж прийняття душа. Медики попереджають про те, що проточні струменя води в будь-який з душових кабін Appollo, Jacuzzi, Teuco, RIHO, Huppe, Villeroy & Boch набагато гігієнічніше, ніж прийняття ванни, де вода знаходиться в стоячому стані.

На користь душової кабіни говорить і той факт, що таке обладнання займає менше місця, ніж ванна. Якщо мова йде про економію простору, то цей фактор відіграє істотну роль при виборі. Сучасні ергономічні бокси дозволяють створити комфортні умови для прийняття гігієнічних та гідромасажних процедур навіть на дуже невеликій площі. Ну і звичайно не варто забувати про те, що використання будь-якої з моделей душових кабін Appollo, Teuco, RIHO, Jacuzzi, Huppe або Villeroy & Boch суттєво економить щоденне час на прийняття гігієнічних водних процедур.

Напевно, варто згадати і таку особливість душових кабін, як зручність їх використання для людей з ослабленим здоров'ям і обмеженими можливостями. Інваліди та літні люди не зустрічають перешкод у вигляді високих бортів ванн, зате також як у ванні-джакузі, вони можуть отримати гідромасаж.

На що звернути увагу при виборі

Перш за все, потрібно озброїтися основною інформацією про пристрій і можливості сучасних моделей такого обладнання. Конструктивно воно, наприклад, поділяється на закриті кабіни, відкриті і вбудовані. Закриті є повністю герметичний бокс, всередині якого розміщено все необхідне для миття і масажу обладнання. Такі бокси також можуть працювати як турецька баня. Відкриті ж частково обмежують простір у ванній кімнаті, їх конструкція не передбачає наявності даху. Вбудовані розраховані на розміщення в ніші стіни.

Будь яка кабіна має таку необхідну для її роботи частину конструкції, як піддон. Цей елемент може мати різну форму і бути виготовленим зі сталі або чавуну, акрилу або кераміки. Дорогі кабіни можуть оснащуватися мармуровими піддонами. Ця частина установки працює на злив води і є упором для ніг під час миття. Значить, варто звернути увагу на піддони, що відрізняються стійкістю. Також цей елемент кабіни повинен швидко прогріватися і мати рифлене покриття.



Комментариев нет:

Отправить комментарий