понедельник, 2 июля 2012 г.

Ремонт в маленькій квартирі


Зважитися на ремонт власного житла не так-то просто. Ні, бажання, як правило, присутня у багатьох, але от можливості фінансові або тимчасові далеко не у всіх, тому перш ніж зважитися на це ризикований захід потрібно ретельно все зважити, скласти чіткий план і проект дизайну інтер'єру.


Особливо це важливо в тому випадку якщо у Вас маленька квартира. Але найчастіше саме в таких квартирах, власниками яких, як правило, є молоді пари, і з'являється необхідність цього самого ремонту - народження нового члена сім'ї. І тут з'являється ще одне завдання, необхідно змінити квартиру таким чином, щоб вона була не тільки стильною, але і функціональною.



Так якою ж має бути невелика квартира молодої сім'ї, як зробити її ремонт? Для початку потрібно розглянути питання про те, щоб максимально розвантажити простір, позбувшись від всіх зайвих речей і непотрібних предметів меблів. Можливо, доведеться пожертвувати ліжком, розмістивши у вітальні двоспальний диван-ліжко, який буде служити не тільки місцем для прийому гостей, а й спальнею батьків. Гостьове ж ложі можна обладнати і на кухні, якщо її розміри, звичайно, дозволяють. До речі, про кухню. Вам доведеться максимально використати її простір, навіть, незважаючи на її розміри, адже знадобиться холодильник великих розмірів, більша кількість місць для зберігання продуктів і побутових приладів, а також інших речей, які можуть перекочувати з інших кімнат.

Дитячу кімнату на перших порах краще не захаращувати зайвими предметами, достатньо буде зручного ліжечка, пеленального комода, шафи і ящиків для іграшок. Надалі меблі можна буде замінити на більш дорослу і функціональну, купивши робочий стіл і помінявши ліжко на багатоярусну, заощадивши тим самим трохи простору.

Важливим моментом в ремонті маленької квартири, де буде жити сім'я з дитиною, є правильний вибір оздоблювальних матеріалів. По-перше, вони повинні бути натуральними і гіпоалергенними, а по-друге, світлими. Інтер'єр повинен бути просторим, а ніщо так візуально не розширює простір, як білі стіни, в якості ж контрасту будуть служити деякі предмети меблів і яскравий текстиль.

Ремонт в даному випадку краще довірити професіоналам, а мешканцям тимчасово з'їхати, адже не справа жити маленькій дитині серед постійного шуму. Важливе і прибирання квартир після ремонту, після нього не повинно не залишитися ні грама сміття і пилу, а повітря повинне бути чистим, щоб малюку було комфортно знаходитися в новій для нього середовищі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий