воскресенье, 21 апреля 2013 г.

Кольорове оформлення


На вибір кольору впливає освітленість, розмір приміщення, поверх і вид за вікном.

Нижні поверхи зазвичай висвітлені гірше, тому доречними будуть усі відтінки від кремового до жовтого, що створить ефект сонячного освітлення. Цілком припустимі відтінки білого (молочний і йому подібні), але не в чистому і не холодному вигляді.
Кольорове оформлення
Добре освітлені кабінети можна оформляти будь-якими ненасиченими пастельними тонами, крім рожевого, який допустимо тільки в офісах підприємців, які співпрацюють з компанією «Мері Кей» (це фірмовий колір Компанії). У всіх інших випадках все рожеві відтінки несумісні з діловою сферою взагалі!

Невеликий кабінет можна візуально розширити світлим теплим кольором, занадто великий - неяскравим. У великому приміщенні розділити простір допоможуть перегородки, підходяща меблі і великі світильники.

Меблі для офісу


Всі меблі в кабінеті повинна гармоніювати із загальною тонуванням приміщення. На тлі жовто-кремових стін чудово буде виглядати чорна або біла. А світла теплих відтінків більше підійде кабінету, витриманому в холодних тонах. У великому кабінеті меблі може бути і темної, з деталями з тонованого темного скла.

Вибір столів, шаф та стільців відображає характер господаря кабінету. Власник процвітаючого бізнесу може оформити кабінет меблями грунтовної, що вселяє, з дорогих порід дерева. Бізнесмен, що відрізняється мобільністю, навпаки, вибере порівняно просту меблі, але з деталями з металу і скла, і це буде правильно.

воскресенье, 7 апреля 2013 г.

Вплив інтер'єру на людську психіку


Чи знаєте ви, що дизайн інтер'єру може серйозно впливати на психіку людини? Варто лише злегка перемудрувати з дизайном інтер'єру і невроз вам забезпечений. Наприклад, в жовтих стінах всі люди відчувають спрагу. А червоний з білим викликають рясне виділення шлункового соку. Тому прийнято стелити білі скатертини.

У цілому ж багато предметів побуту стали традиційними, тому що враховують особливості людського сприйняття. Уявіть, ви входите в передпокій і бачите себе в дзеркалі: "Здрастуйте, один знайомий вже є!" І ви вже розташувалися до незнайомого будинку. Але якщо там же замість дзеркала ви побачите вікно - відразу захочеться піти. Бо виникає таке відчуття, що вас відносить протягом.

До речі - про дзеркала. Петербурзькі фізики розрахували, що, якщо кімнату примусити дзеркалами і розвернути їх під певним кутом, від них йдуть хвилі такої частоти, при якій людина відчуває незрозумілий страх: що стоїть посеред кімнати здається, що він знаходиться в центрі тайфуну. Цей секрет відомий ще з часів Давнього Єгипту. Тоді в кімнати зі стінами з полірованих дзеркал жерці приводили людей, яких треба було залякати і підпорядкувати своїй волі. Неприємні відчуття може викликати і достаток лілового кольору або різка асиметрія.

Інтер'єр кухні в українському стилі


Останнім часом популярним стає оформлення інтер'єру кухні в етно-стилі.

Він має безліч напрямків: марокканський, індійський, скандинавський, японський, китайський, європейський і т.д. У статті ми розглянемо ще одна вельми цікавий напрямок етно-стилю в інтер'єрі кухні, а саме - український стиль.

Варіант розпису стіни кухні в українському стилі

Перш за все, потрібно вибрати оздоблювальні матеріали для дизайну інтер'єру кухні. Для кухні в українському стилі вони повинні бути натуральними. Підлога в ідеалі повинен бути з глини, але таке в сучасних квартирах і будинках навряд чи можна собі дозволити. Тому за підлогою залишають тільки його колір, а матеріали, природно, підбирають за смаком. Це може бути плитка теплого коричневого кольору, або лінолеум, або звичайний дерев'яна підлога аналогічної забарвлення.

суббота, 30 марта 2013 г.

Модні напрямки керамічної плитки


Керамічна плитка - найпопулярніший в наш час обробний матеріал. Дизайнери, архітектори і звичайні споживачі всіх країн світу, все частіше звертаються до керамічної плитки з метою втілити свої найсміливіші і неординарні фантазії. Керамічна плитка - це не просто глина, якій надали форму, це в першу чергу полотно в руках художника. Кожен виробник вкладає у свої творіння частина душі, свої фантазії, стиль і своє бачення сучасного життя. Світ керамічної плитки неосяжний і багатогранний, він подібний світу моди, який з кожним сезоном кардинально змінює свій напрямок. Тенденції в світі керамічної плитки, тісно пов'язані з віяннями світової моди, дизайном одягу, взуття та інших аксесуарів оточують нас у повсякденному житті. Різноманітність стилів, напрямків, фешн і хай-тек ідей, цікавих фактур, форм та інших найсміливіших творів з глини, вразить уяву навіть самого вправного цінителя інтер'єрних ідей. Керамічна плитка - це вже не окремий вид оздоблювального матеріалу.

Модні тенденції в дизайні інтер'єрів 2013


Тенденції в дизайні інтер'єру з'являються не самі собою. В першу чергу, це результат спостережень дизайнерів за змінами смаків і переваг клієнтів. Але якщо ви поцікавитеся у сто професіоналів, в яку ж сторону рухається сучасний дизайн інтер'єрів, то отримаєте сотню різних відповідей, деякі з яких будуть прямо протилежні один одному. І це не дивно, адже в мистецтві, а дизайн інтер'єру безперечно є мистецтвом, немає місця шаблонам. Однак безліч суперечливих думок, буде об'єднувати щось спільне, якийсь знаменник, об'єктивно відображає модні тенденції в дизайні інтер'єрів. Нижче ми розповімо вам про деякі модні тенденції 2013 року.

воскресенье, 24 марта 2013 г.

Дизайну інтер'єру в стилі Ренесанс

Дизайн інтер'єру в стилі Ренесанс - (стиль Відродження) (п'ятнадцятий - шістнадцятий ст.). Новий стиль, прозваний сучасниками стилем Відродження, додав в мистецтво і культуру Європи абсолютно новий дух віри і свободи в необмежені можливості людини. Спочатку за 15 століть людина знову став творцем краси і вільним мандрівником, що мріє відчути і побачити навколишній світ, він був знову готовий до сміливих і відкриттів рішенням. Зародилася естетика відбилася також і на дизайні інтер'єру: йому стали властиві характерні величезні приміщення із закругленими арками, обробка різьбленим деревом, відносна незалежність і собівартість кожної деталі окремо, з яких набирається ціле.
Архітектурний стиль декоративний і швидше еклектичний, ніж конструктивний. Формальні частини стилю взяті з арсеналу форм римсько-волоських ордерів. Вікна робилися з напівкруглими, пізніше з прямими завершеннями. Дизайн інтер'єру палаців дивував красою мармурових сходів, грунтовністю просторових ефектів, розкішністю декоративного оздоблення. Спальні і вітальні знаті уставляти дорогими меблями, зробленої в дусі античності. Дверні рами, стіни та підлогу і обделивать мармуром; кесонний або дерев'яний стелю обшивався деревом.

Стиль дизайну інтер'єру: конструктивізм

У дизайні інтер'єру стилю характерні продумані функціональні рішення і строга відповідність їхнім вимогам, компактні обсяги з чітко виявленим каркасом, технічна ясність форм. Відсутність ліпного декору. Широко використовуються вбудовані ніші, підсвічування. Меблі відрізняються мобільністю і функціональністю. Бурхливий, стрімкий час на зламі епох на початку минулого століття, час відкриттів і помилок, проектів, зухвалих експериментів, крахів і удач. Епоха, з божевільною швидкістю змінювала життя, мистецтво, світогляд. Валилося те, що здавалося непорушним, і народжувалася нова естетика, з'явилися дивні люди, талановиті фантазери - художники, архітектори, поети. Захлинувшись свіжим повітрям змін, вони кинулися втілювати в життя самі неймовірні задуми, перейняті духом нової ери. Джерелом краси для них стала техніка, в її незграбних контурах шукали вони нові форми, джерелом натхнення для них були бездоганно функціонуючі механізми, а творчим девізом: "розчинити у справі ... естетичну, емоційну сутність мистецтва". Їх вабила магія "Чорного квадрата".

суббота, 9 марта 2013 г.

Об'ємне панно - рельєфні миті життя

В Єгипті є одне захоплююче сказання. Один мудрий фараон час від часу інкогніто відвідував найбідніші райони своєї держави з тим, щоб усе більш цінувати розкіш і комфорт, який його оточує. У його палаці навіть була обладнана спеціальна кімната, розписана реалістичними панно з ляпіс-лазурі, прикрашеними дорогоцінними каменями, що оповідають про життя бідняків. З тих давніх часів і почалося переможний хід панно по всьому світу.
Барельєфи сучасності ...
У сучасному світі панно перетворилося на прекрасний аксесуар, який не тільки декорує приміщення, але й надає йому ексклюзивний шарм і чарівність. Це оптимальний варіант для пікантного пожвавлення інтер'єру. Не потрібно затівати дорогу процедуру глобального ремонту, достатньо придбати колоритне панно.

Інтер'єр для довгої вузької кімнати

Канони краси, витонченості і комфорту постійно зазнають змін. Так, довгі і вузькі (вагонообразние) кімнати, на відміну від традиційних квадратних, користувалися великою популярністю в 60-80 рр.. І тому присутні в багатьох будинках радянської забудови. Головна проблема, з якою стикається господар подібного приміщення - це можливість хоч якимось способом візуально розширити наявні простір, оптимально розставити меблі, оформити стіни, підлогу і стелю.

воскресенье, 24 февраля 2013 г.

Корисні програми для дизайну інтер'єру

Вирішили робити ремонт і не знаєте, як розпланувати своє житло? Скористайтеся допомогою комп'ютерних програм для дизайну інтер'єру. Вони допоможуть вам самостійно змоделювати інтер'єр, розставити меблі, навіть якщо у вас немає досвіду проектування інтер'єру.

Калькулятор шпалер і плитки. За допомогою онлайн-калькуляторів можна розрахувати необхідну кількість оздоблювальних матеріалів: витрата шпалер, фарби, плитки. Для обчислення потрібної кількості настінних або підлогових покриттів вам буде потрібно ввести в калькулятор розміри кімнати або окремої стіни.
Якщо ви володієте англійською мовою, найбільше число калькуляторів зібрано на сайті www.diy.com. Тут є «рідкісні» калькулятори - теплоємності обігрівача, рівня освітленості. І навіть витрати фарби в аерозольних балончиках.

Які зони і рівні виділяють в інтер'єрі передпокою

З чого почати при організації інтер'єру передпокою? Раціонально розпорядитися наявним простором допоможе грамотне розподіл усього обсягу приміщення на рівні і функціональні зони.

По вертикалі. Рекомендуємо подумки розділити прихожу на рівні від підлоги до стелі:
• нижній (0-50 см від підлоги) зазвичай використовується для зберігання взуття;
• середній (на висоті 50-180 см) - для розміщення верхнього одягу. Тут же (на рівні очей) зручно повісити дзеркало;
• верхній (180-210 см) служить для зберігання головних уборів. На тому ж рівні розташовують підсвічування над дзеркалом (якщо нижче - сліпить очі);
• антресольний (вище 210 см) створюється для розміщення сезонних речей. Конструкція може бути як закритої (з орними або розсувними дверцями), так і відкритої (полиці в комбінації з коробками або контейнерами).

воскресенье, 10 февраля 2013 г.

Фрески в інтер'єрі

Розміщення фресок в інтер'єрі - не просто модне чи ефектне рішення. Це справжній творчий процес, адже можна вибрати практично будь-який стиль, сюжет, кольорову гаму. Можна навіть написати картину самому або скористатися послугами художника, який і втілить у життя бажану ідею. Головне - правильно зробити вибір, і фреска буде відображати настрій, світогляд, смак чи інші переваги замовника.

Оформлення стін фресками

Фреска або картина виконується по сирій штукатурці. «Fresco» - італійське слово, яке означає «свіжий». Це означає, що фреска неодмінно повинна бути виконана на не засохлої фарбі. В якості фарб для фрески використовуються різні колірні пігменти. Вони розводяться водою, основою ж є гашеного вапна і розчин піску. При висиханні штукатурки, на поверхні стіни утворюється мікроплівка. Художник повинен врахувати, що вона не тільки захищає від псування шари фарби, але може змінити їхній колір.
Вперше фрески з'явилися в стародавні часи і використовувалися для прикраси палаців, церков, будинків багатих і знатних людей. Вони були дуже дорогими. Художник повинен працювати швидко, так як фарба висихає за досить короткий час. Він повинен майстерно володіти своїм ремеслом і мати чітке уявлення, як в результаті повинна виглядати картина. Якщо з'являється необхідність що-небудь підправити або змінити у фресці, доведеться видалити весь шар штукатурки і нанести новий.

Азіатський стиль

Мінімалізм з етнічними нотами вже кілька років не втрачає своєї актуальності. Для азіатського стилю (як і для далекосхідного і стилю дзен) характерні рівновагу, порядок, ясність і простота. Натуральні матеріали, текстури, велика кількість орнаментів рослинного походження, килими на підлозі та стінах.

Азіатський стиль дуже затребуваний жителями мегаполісів, охочими відпочивати у себе вдома і душею і тілом, а не переміщатися з одного переобтяженого технікою, меблями та декором приміщення в інше. Це один з кращих варіантів для тих, хто замислюється про перебудову власного житла в зимовий період, коли нам так не вистачає сонця і яскравих емоцій.

В азіатському інтер'єрі немає місця надуманості, він простий, логічний, але разом з тим цікавий і яскравий. Для його втілення потрібна простора квартира з великою кімнатою-студією, поділеної на зони, з заскленій терасою, спальнею для дорослих і, можливо, дитячої. Фоном для основних акцентів послужить дерев'яна підлога кольору гіркого шоколаду з паркетної дошки з читаною фактурою. Стіни можуть поєднувати такі матеріали як пористий сіро-бежевий камінь, штукатурка, бамбук і сизаль. Далі все залежить від гри контрастів, тонів текстилю, елементів декору, поєднання непоєднуваних предметів.

воскресенье, 3 февраля 2013 г.

Як самостійно змонтувати дворівневу стелю з підсвічуванням

У даній статті мова піде про те, як самостійно змонтувати дворівневу стелю з підсвічуванням, розташованої по периметру.

Така стеля складається з двох частин:
1. Короб - пускається по периметру приміщення, в нього встановлюється підсвічування.
2. Центральна частина стелі - зроблена з гіпсокартонного листа або вирівняна шпаклівкою і штукатуркою.
Варіант зі шпаклівкою може виявитися набагато складніше, якщо ви робите ремонт у старому будинку. Стельові плити в такому приміщенні можуть бути розташовані не в одній площині, а в різних, одна плита по рівню може розрізнятися від іншої сантиметрів на п'ять. У нових же будинках, де плити в основному рівні, стелі цілком можна зашпаклювати.

Обробка стін пластиковими панелями

Останнім часом особливої популярності набула обробка стін пластиковими панелями. Цей спосіб обробки застосовується для приміщень самого різного призначення. Особливо практичний пластик при обробці ванних кімнат, туалетів, кухонних приміщень, як вдома, так і в ресторанах, кафе та їдалень.
Спеціально для тих, хто ще не визначився з варіантом обробки для стін, в цій статті ми наведемо найбільш значущі достоїнства цього матеріалу і деякі нюанси роботи з ним.

Переваги оздоблення пластиковими панелями.

Довгий термін служби і висока зносостійкість. Оброблені пластиком стіни прослужать багато років, і в процесі експлуатації не вимагатимуть навіть косметичного ремонту.
Безпека. Пластикові панелі відносяться до негорючих матеріалів для оздоблення. Поширена думка про те, що пластикові панелі є бистровоспламеняющімся матеріалом, помилково. Навпаки, його можна віднести до найбільш стійкою категорії обробки з точки зору пожежної безпеки.

суббота, 26 января 2013 г.

Інтер'єр в морському стилі

Морський стиль в інтер'єрі незмінно привабливий, романтичний і популярний. І зародився він від приємного шуму прибою, золотих піщаних пляжів і таємничих узорів вибіленого сонцем.

У даному стилі обов'язково присутні найрізноманітніші аксесуари і меблі, які виготовлені з натуральних матеріалів і фактур, наприклад мотузка, сезалевие і пробкові покриття, льняні тканини, натурально дерево.

Інтер'єр в морському стилі постійно розвивається, тому він відмінно здатний задовольнити будь-який ваш смак при цьому зовсім не обов'язково жити біля самого синього моря, для того щоб насолодиться власними плодами дизайнерських ідей. Морський інтер'єр завжди буде нагадувати вам про прекрасних годинах або хвилинах проведених на березі моря, та й до того ж принесе в будинок аромат морської піни і прибою.

Цегляна стіна в інтер'єрі

Сьогодні цегляна стіна в інтер'єрі є досить актуальною адже це модна тенденція в дизайні інтер'єру Європи і Америки. Цегла вважається чудовим елементом декору в квартирі, він відмінно впишеться в інтер'єр у стилі лофт, хай тек і кантрі. І незалежно від того як його залишити будь то натуральний колір або пофарбувати таку стіну, в будь-якому випадку цегла в інтер'єрі буде виглядати незвично і оригінально.

Натуральна цегляна стіна в інтер'єрі - це не тільки сучасний фон для деталей вашого неординарного інтер'єру, але і незвичайна краса, і певна атмосфера. Така стіна виглядає досить живий, у порівнянні, наприклад з тим же гипсокартонном пофарбованим фарбою, вона дихає часом і несе в собі якийсь ореол індивідуальності та загадковості.

Сучасна цегляна кладка на стіні привнесе атмосферу надійності і значимості, а також допоможе додати інтер'єру більш мужнє настрій.

суббота, 19 января 2013 г.

Бузковий колір в інтер'єрі

Бузковий колір в інтер'єрі це незвичайне дизайнерське рішення, яке сьогодні можна зустріти в будь-якому інтер'єрі. І хоча його використовували вкрай рідко, впродовж минулого століття, то сьогодні він став знову актуальним. А все завдяки появі таких стилів як вінтаж, ретро і мінімалізм (інтер'єр в стилі мінімалізм) в оформленні інтер'єру.

Бузковий або фіолетовий колір в інтер'єрі відмінно виглядатиме і в кімнатах з класичними мотивами. А основним акцентом в даному випадку буде створення легкості і легкості в інтер'єрі.

Так як, бузковий колір більше відноситься до холодної палітрі, то потрібно буде постаратися включити його в общею колірну гаму вашої кімнати так, щоб він додав у неї романтики і відчуття затишку, а не викликав роздратування і агресію. У цьому вам допоможе текстиль, який обов'язково повинен бути м'яким, пишним і пухнастим.

Як пофарбувати стіни в різний колір і різними техніками

Зробити незвичайну і яскраву кімнату ви зможете за допомогою красивого орнаменту, геометричних візерунків, малюнків на стінах. Приміром, графіті стильно сприймається на вулиці і в приміщенні студента або школяра. Тут вам знадобиться наступне: малярська стрічка, кисті, водоемульсійна фарба. Читаємо по темі статтю, як розрахувати обсяг фарби для фарбування стін.

Креативно та оригінально виглядають стіни, які пофарбовані в стилі «печворк» - відносно проста техніка розпису, тому з нею справиться і новачок. Виберіть необхідні кольори для фарби, зазвичай їх повинно бути чотири і більше. Рекомендується підбирати споріднені кольори, наприклад, бузковий, рожевий, фіолетовий і бордовий.


Для того, щоб уникнути плутанини, за допомогою малярської стрічки відзначте спочатку ті блоки, які створені в одному кольорі. Пофарбуйте простір усередині цієї стрічки. Блоки бувають різних розмірів, основне, щоб вони поєднувалися один з іншим.

воскресенье, 13 января 2013 г.

Дизайн інтер'єру - стиль Модерн

Перший інтер'єр у стилі модерн з'явився в кінці ХIX століття, користувався популярністю у ХХ столітті, і також залишається популярним і в наш час. Сьогодні інтер'єр у стилі модерн поєднує в собі найкраще, що придумали в минулому сторіччі, а також нові ідеї сучасності. Однак у всі часи головною особливістю цього інтер'єру була плавність в обрисах. Плавна, принадна, що несе в собі легкість і простоту лінія властива практично всім елементам інтер'єру в стилі модерн. У різних країнах стиль модерн відрізняється за назвою. Так в Італії його називають Ліберті, в Австрії та Німеччині - юнгендстіль, в Бельгії та Франції - ар нуво.

 У всі часи в різних країнах, де використовували в інтер'єрі стиль модерн в плавних лініях, переважала тенденція до відтворення ліній живої природи.

вторник, 8 января 2013 г.

Дизайн інтер'єру - стиль Кантрі

У шаленому ритмі життя сучасних мегаполісів іноді так хочеться відчути домашній затишок ... Що може посприяти цьому більш ніж інтер'єри в сільському стилі? Прокидаючись вранці, Ви відчуваєте звук шурхотить лляних фіранок від ранкового вітерця ... Спостерігаєте гру сонячних зайчиків на стінах ... Слухаєте спів птахів замість звуків проїжджаючих автомобілів. Після такого пробудження Ви цілий день будете почувати себе бадьоро і свіжо. Якщо Ви ставите метою при виборі інтер'єру насамперед комфорт і простоту, то сміливо вибирайте стиль кантрі.

воскресенье, 6 января 2013 г.

Сільський стиль в інтер'єрі

Ви зібралися викинути стару не потрібну меблі з дому? Не поспішайте цього робити! Вона цілком може послужити вам ще. Викроїти трохи вільного часу і перетворимо старе крісло, комод або сервант в шикарний предмет інтер'єру. Для цього нам буде потрібно зовсім не багато - пензлик, фарба, текстиль і трохи фантазії. І ось нова річ в стилі кантрі вже прикрашає ваш будинок.

Сільський стиль зародився ще на початку минулого століття в Англії. Саме в цьому стилі обставлялися мальовничі особняки в селах, оточені живоплотом, квітниками і брукованими доріжками, вони і сьогодні символізують стару добру Англію. Цей стиль не має на увазі якоїсь національності, він узагальнено. Головною рисою його є деталі - килимки і клаптеві покривала, сільські меблі, плетені крісла і скриньки. Дуже багато кераміки і композиції з квітів. На стінах можна побачити живописні картини сцен з сільського життя, апетитні натюрморти та пейзажі в простих рамах.

Середземноморський інтер'єр

У великих містах цей стиль змішується з більш сучасним, в результаті чого виходить новий і оригінальний стиль, цілком застосовний при цьому для інтер'єрів наших будинків. Так що, коли я наважилася на ремонт в котеджі, мені не довелося ламати голову, який стиль там буде - природно, середземноморський інтер'єр! Це цікавий стиль, який має теплі відтінки. Це оливковий колір, коричневий колір, піщаний. Будьте обережні, щоб не переборщити з деталями і кольорами: тут головне стиль - відчуття сієсти опівдні.

Особливості середземноморського інтер'єру.