суббота, 30 июня 2012 г.

Секрети класичної прикраси столу


У Вашому домі часто бувають гості або Ви віддаєте перевагу проводити сімейні вечері в урочистій обстановці? Тоді Вам дійсно потрібно подбати про такий елемент декору, як прикраса обіднього столу і сьогодні ми розповімо Вам про декілька секретів, які допоможуть вирішити цю досить складну задачу.


Оскільки ми говоримо про прикрасу столу для сімейних обідів, вечерь або зустрічей з друзями, то мова піде про класичні варіанти, відмітною акцентом якого будуть зі смаком підібрані, дуже тонкі і витончені аксесуари та текстиль.

пятница, 29 июня 2012 г.

Який матеріал краще вибрати для обробки стелі


При ремонті квартири або будинку неминуче постає питання про те, яким матеріалом покрити стелю. Сучасні будівельні матеріали дозволяють додати стелі гарний зовнішній вигляд, а також поліпшити звукоізоляцію і теплоізоляцію.


Обштукатурювання стелі

Отже, класичним варіантом при виборі матеріалу для стелі є його оштукатурювання, надання рівності поверхні з наступним покриттям водоемульсійною фарби, як правило білого кольору. Такий варіант є ідеальним для квартир і будинків з невисокими стелями, оскільки в даному випадку практично не втрачається внутрішній простір приміщення. А світлий відтінок стелі візуально збільшує його висоту.
Недоліками штукатурення стелі є трудомісткість робіт і неможливість установки вбудованих світильників освітлення. Застосування такого виду обробки стелі також не сприяє поліпшенню звукоізоляційних властивостей стелі.

Як самостійно встановити лічильник для води


Установка лічильника води дозволить істотно скоротити плату за комунальні послуги. А установка лічильника самостійно дозволить заощадити до 2-3 тисяч рублів.

Для того щоб встановити лічильник води самостійно необхідно дотримуватися наступних правил.

Для початку необхідно звернутися в керуючу компанію (або безпосередньо в Водоканал - якщо у вас приватний будинок) і поцікавитися про можливість самостійної установки лічильника. Від керуючої компанії в такому випадку знадобиться тільки опломбування встановленого лічильника та облік оплати за спожиту воду за лічильником.

четверг, 28 июня 2012 г.

Дерев'яна підлога - як фарбувати і доглядати


Чим гарний традиційний дерев'яний пол? Тим, що його завжди можна оновити! Досить сходити в найближчий будівельний супермаркет і придбати фарбу відповідного відтінку.


Фахівці ремонтно-оздоблювальних робіт радять оновлювати старе покриття дерев'яної підлоги приблизно раз на три роки. Така профілактика значно збільшує термін служби дощок за рахунок утворення додаткового захисного шару. Деревина набагато краще переносить вплив вологи під час прибирання і не так швидко стирається при ходьбі.

Однак не кожна фарба підходить для обробки дерев'яної підлоги. Деякі види дуже погано переносять зовнішню навантаження і тут же стираються. Інші погано лягають на попереднє покриття деревини і так само не підходять для поновлення зовнішнього вигляду підлоги. Краще всього використовувати для цієї мети алкидні емалі або масляні фарби.

понедельник, 25 июня 2012 г.

Що вибрати, квартиру або заміський будиночок


Отже, у вас з'явилася чудова можливість придбати житло, і тут перед вами стоїть вибір, який зробити насправді не настільки просто, як може здатися на початку. Вибирати зазвичай доводиться з двох варіантів - міська квартира або заміський будинок. Обидва варіанти мають ряд переваг - почнемо, мабуть, з квартири.


Міська квартира зручна в першу чергу, наявністю всіх необхідних комунікацій - каналізації, центрального опалення, водопроводу (іноді і гарячої води), газу, електрики - одним словом, усіх благ цивілізації. Не менш важливо те, що міські квартири розташовані, як правило, недалеко від транспортних ліній і всіляких соціальних установ - шкіл, дитячих садків, а також магазинів.

Саме з цих причин багато людей віддають перевагу квартирам, але, зазирнувши в каталог земельних ділянок, можна знайти і приватний будинок, дуже вигідно розташований щодо транспортних вузлів та інших важливих місць.

Дрібний ремонт пластикових вікон. Що можна зробити самостійно?


Пластикові вікна на сьогоднішній день є, мабуть, найпоширенішими вікнами в наших будинках і квартирах. Вони прості в установці і експлуатації, вартість пластикових вікон порівняно невисока, необхідно лише правильно доглядати за ними, і вікна прослужать Вам довгі роки.


Правда дрібного ремонту через пару трійку років після установки вам все ж навряд чи вдасться уникнути - але не варто панікувати в разі поломки, поміняти зламану ручку або встановити «гребінку» (обмежувач відкривання вікна), - з усіма перерахованими вище проблемою ви цілком можете впоратися самостійно, не вдаючись до допомоги фахівця.

Ремонт кухні крок за кроком


Плануєте розпочати ремонт кухні? Не забудьте тоді скласти детальний план робіт, які необхідно буде зробити. Порядок дуже важливий, якщо, звичайно, Ви хочете, щоб все пройшло гладко, без затримок і зайвих проблем.


З чого почати? Якщо ремонт у Вас на кухні був дуже давно і потрібно капітальне оновлення кімнати, то Ви повинні будете вирішити, чи необхідна заміна водопровідних і газових труб, електричної проводки. Даний тип робіт повинен бути виконаний на самому початку і професіоналами. Те ж саме стосується старих віконних рам, які необхідно поміняти до початку основного ремонту.

пятница, 22 июня 2012 г.

Навіщо потрібна покрівельна експертиза?


Будь-яка споруда, будь то приватний будинок або багатоповерховий торговий центр, є досить складними в інженерно-технічному плані конструкціями. У них дуже важко виділити більш-менш важливий елемент, адже кожен виконує свою певну функцію і від надійності і міцності кожного елементу (дахів, стін, фундаменту) залежить безпека, надійність і міцність всієї будівлі.

Тим не менш, особлива увага приділяється міцності даху, адже саме вона приймає на себе вплив навколишнього середовища і значною мірою забезпечує теплоізоляцію. Тому роботи з покриття даху завжди вимагають ретельності і якісного виконання, адже якщо дах тече, то це зведе нанівець все будівництво.

среда, 20 июня 2012 г.

Опалення в дачному будиночку


Одна з найважливіших задач, яка може виникнути при будівництві або придбанні дачі - це її опалення. Як правило, дачний будиночок - це приміщення, де людина не знаходиться постійно, а приїжджає туди на деякий час. Відповідно, немає необхідності в постійному опаленні дачі, але до моменту приїзду власника, приміщення має швидко прогріватися. Не менш важлива й економічність.


Вибирати систему опалення дачі слід, виходячи з того, як довго планується перебувати в приватному будиночку, на якій відстані знаходяться електричні чи газові комунікації, чи можна досить швидко доставити необхідні енергоносії (вугілля, дрова і т.д.). Існують різні системи опалення: електричне, водяне, парове, повітряне, а також різні види опалювального обладнання. Всі вони мають ряд переваг і недоліків, і для того, щоб опалення дачі було ефективним, надійним, і в той же час недорогим, слід ретельно проаналізувати наявну інформацію.

пятница, 15 июня 2012 г.

Корисні поради як прикрасити вітальню


Вітальня є найважливішим простором в будь-якому будинку, адже тут проводить час кожен мешканець оселі, тут же відбуваються зустрічі з родиною та друзями. Сама кімната є особливою, найпопулярнішою в будинку, тому необхідно зробити так, щоб вона була комфортна, гармонійна. Як правило, гості збираються саме у вітальні, а тому вона також повинна виглядати елегантно, щоб залишити приємне враження про весь будинок.

Щоб спробувати втілити всі перераховані вище вимоги, ми вирішили запропонувати Вам декілька порад про те, як можна прикрасити Вашу вітальню, об'єднавши стиль і комфорт, зробивши кімнату ще більш функціональною.

Вологостійкі шпалери і їх переваги


Якщо Вам потрібно зробити дуже економічний ремонт у ванній. Фарбувати стіни не хочете, кахель купувати дорого. Чи можна застосувати стінові панелі? Чи не будуть під ними мокнути і гнити стіни? І можна використовувати замість панелей?


В цьому випадку можна використовувати вологостійкі стінні панелі, які покриті ламінатом. При цьому головне при монтажі таких панелей якісно загерметизувати шви, для того, щоб волога не могла просочитися крізь стіни. Для таких панелей необхідний каркас в кілька сантиметрів. Проте можливий і більш легкий варіант. Приміром, останнім часом великої популярності набули вологостійкі шпалери.

Натяжні стелі в інтер'єрі


Існують два різновиди натяжних стель. Перша має гарпунну систему кріплення, яка монтується в заздалегідь підготовлені пази, розташовані по периметру вертикальної стіни, а по краю полотна передбачені довгасті кріплення - гарпуни. Вона хороша тим, що в разі необхідності (при затопленні або заміні електропроводки) її можна зняти і встановити заново. Другий різновид натяжних стель має безгарпунний систему кріплення, в якій вирізане полотно закріплюється в пазах за допомогою шпателя. Такі натяжні стелі встановлюються тільки один раз. Але їхня перевага - нижча ціна. Матеріали, з яких зроблені натяжні стелі, не накопичують статичну електрику, а значить, не притягують пил. Відстань від стелі до натяжної системи складає не менше 3 см.


среда, 13 июня 2012 г.

Дизайн ванної кімнати

Ванна кімната - це те місце в квартирі, куди людина йде в передчутті можливості розслабитися і відпочити, позбутися втоми або, навпаки, підбадьоритися перед трудовим днем. У зв'язку з цим те, як буде виглядати ваша ванна кімната, дуже важливо. Як зробити так, щоб ванна кімната виглядала привабливо і по-сучасному?

У першу чергу хочеться, щоб ванна виглядала досить просторо. А, зізнатися чесно, стандарт більшості типових квартир цього не передбачає. Тому корисно буде знати кілька важливих моментів, вибираючи оформлення для вашої ванної.Якщо декорувати стелю у ванній фарбою більш світлого відтінку, ніж будуть пофарбовані стіни, або чисто білого кольору у випадку, якщо стіни і так світлі, той стеля здаватиметься вище.Пастельні тони, що переважають в дизайні ванної кімнати, зроблять це маленьке приміщення відчутно більш теплим і затишним. А щоб при цьому не було відчуття тісного простору, дизайнери радять додати яскраві «плями» за допомогою різних помітних аксесуарів.До речі, темні і густі тони теж застосовні у ванній кімнаті. Більше того - зараз це вважається модною тенденцією, ознакою гарного смаку.

Як зробити електрику в квартирі самому


Якщо Ви вже віртуально розставили меблі по місцях, погодивши з іншими членами сім'ї колір оббивки дивана і кількість телевізорів, значить вже є відправна точка для планування розташування електроточек.          


Простіше визначитися з розетками, почнемо з них. Існує два варіанти, простий і складний. У простому варіанті розетки розташовуються по кутах, відступаючи від них приблизно 30 см. Краще зробити їх подвійними. Якщо стіна довга, можна додати розетку по центру, теж подвійну. Місця, де буде стояти телевізор або комп'ютер зазвичай заздалегідь відомі. У цих місцях потрібно ставити четверний або потрійний блок розеток. Висота розеток зазвичай теж близько 30 см по центру від підлоги. Якщо немає необхідності розташовувати розетки вище, краще дотримуватися цієї висоти. Вище розетки ставляться в ванній кімнаті та кухні. Поступово ми переходимо до складного способу. Він відрізняється від простого лише тим, що Вам твердо відома розстановка меблів, і міняти Ви її довго не будете.          

понедельник, 11 июня 2012 г.

Камін в інтер'єрі будинку і квартири

Для прикраси свого будинку всі прагнуть якимись незвичайними предметами підкреслити дизайн приміщення. Сьогодні особливо популярні вбудовані каміни, так як вони створюють затишну і теплу атмосферу в домі. Ідеальним варіантом, де можна було б розташувати даний предмет - вітальня, так як саме в ній ви зустрічаєте своїх близьких, друзів і гостей.Сьогодні кожен може придбати камін по своєму смаку, так як асортимент дуже різноманітний. У кожного каміна є своя особливість, про яку перед покупкою повинен знати покупець.

Каміни з цегли вважаються найпоширенішими. Вони встановлюються у великому будинку, де можна здійснювати топку дровами. Цегляний камін в інтер'єрі створює сімейну домашню атмосферу завдяки затишному живому вогню. Недоліки цегляного каміна - пил і сажа. Тому під час експлуатації він потребує особливого догляду.  В квартирі або невеликому будинку в основному встановлюють електричні каміни, які є не менш популярними. Електричний камін виглядає в інтер'єрі приміщення також дуже красиво, до того ж, він забезпечує наявність цілковитої чистоти.

Сходи в котеджі. Дизайн і матеріали

Ні в якому сучасному будинку або заміському котеджі не можна обійтися без сходів. А так як тенденції дизайну постійно змінюються, то, природно, і дизайн сходів теж не стоїть на місці. Як правило, в наші дні сходи і дім повинні бути єдиною колірної і стильової композицією.Для будівництва сходів використовується безліч сучасних матеріалів і щоб підібрати потрібний, необхідно чітко орієнтуватися серед цієї множини.

У сучасному будинку використовуються як нинішні металеві та дерев'яні, так і з'явилися недавно скляні сходи. А щоб красиво декорувати базові елементи використовують безліч технік та матеріалів, які надають сходах індивідуальність.

Штучна водойма своїми руками


Погодьтеся, відпочинок жарким днем ​​в тінистій альтанці, серед прекрасних квітів, поблизу водойми сподобається будь-якому дачникові.

Штучна водойма може бути будь-якої форми, однак найпростіше його зробити у вигляді чаші. Бо чашу не складно бетонувати. Щоб зробити водойму, необхідно викопати яму, яка за всіма розмірами повинна бути на 100 мм більше ніж його бетонні стінки. Оскільки бетон укладається без опалубки, нахил стінок водойми не повинен перевищувати 60-70%, інакше при укладанні бетон буде сповзати на дно. Якщо у водойму буде запускатися риба, то обов'язково виготовляється переливний жолоб із захисною сіткою, через який виливаються надлишки води. Яму слід копати від країв до середини, для такого водоймища максимальна глибина становить 0,7-0,8 м. Для утрамбування грунту можна використовувати запасне автомобільне колесо.

пятница, 8 июня 2012 г.

Як доглядати за тканинними ролетами

Спеціального догляду рулонні штори не вимагають. Звичайна суха чистка пилососом або щіткою - кращий догляд. Не рекомендується використовувати воду, тому що тканина може втратити імпрегнацію і змінити структуру. Якщо все-таки з'явилася така необхідність, рулонну штору можна очистити м'якою губкою із застосуванням РН-нейтрального порошку, але не терти. Потім змити порошок чистою водою. Сушити рулонні штори необхідно в розгорнутому вигляді. Якщо на тканині з'явилася пляма можна використовувати засіб для виведення плям на натуральній основі. Не використовуйте розчинники. Можна також скористатися хімчисткою.

При необхідності механізм можна змастити силіконовим аерозолем. Не слід докладати підвищену силу на ланцюговий механізм або допускати ривки в управлінні рулонними шторами. Делікатне ставлення до штор продовжить термін її служби.

Особливості тканинних ролетів або рулонних штор

Тканинні ролети (рулонні штори) на сьогоднішній день є не тільки сонцезахисними системами, а й практичним елементом декору Ваших вікон. Різноманіття тканин дозволить створити затишок і індивідуальність у Вашому домі, а також гармонійно прикрасити будь-який офісний інтер'єр. А простота, надійність і компактність конструкції робить їх в ряді випадків просто незамінними.

Основні переваги:
-Універсальність кріплення припускає установку як на проріз так і в проріз вікна, на стелю, на віконний профіль і т.д.
-Не вигоряють на сонці (спеціальні тканини).

Декоративні наклейки для вікон

Традиційні штори або жалюзі здаються вам занадто нудними? Тоді використовуйте декоративні наклейки для вікон з міськими пейзажами. У тому ж стилі оформите і батареї, розташовані під вікном. Для цього знадобиться всього 1 година вашого часу.

Сьогодні в моді міські мотиви. Давайте використаємо їх для декорування вікна і батареї декоративними наклейками. Намалюйте місто на самоклеющейся плівці (а для батареї - на тканині) або купіть готову наклейку. Запропонований нами варіант відмінно підійде для невеликої кімнати, в яку не часто заглядає сонечко. А кольори і пейзажі виберіть на свій смак.

четверг, 7 июня 2012 г.

Ніші в стінах, як правильно і красиво використовувати

До недавнього часу виїмки і виступи в стінах найчастіше були небажаним результатом прокладки в них комунікацій. Їх вважали, швидше, прикрою перешкодою в облаштуванні інтер'єру, ніж його перевагою.Сьогодні ніші стали писком моди.У сучасних будинках часто ще на стадії проектування стін і перегородок надають таку форму, щоб в них можна було влаштувати нішу або кілька виїмок різного розміру. У нішах можна розмістити шафи, книжкові полиці, електроніку, приховати масивну побутову техніку. Крім цього, ми намагаємося раціонально облаштувати ніші, які є елементами конструкції будинку або прокладки комунікацій в стінах.

Стіни із склоблоків, в чому популярність цього матеріалу

Склоблоки вже не асоціюються з похмурими сходовими клітинами в будівлях попередньої епохи. Сьогодні вони зустрічаються в інтер'єрах елегантних будинків і квартир.

Чому ж стіни з склоблоків так популярні?Склоблоки можна використовувати при зведенні як зовнішніх стін, так і внутрішніх перегородок. Вони дозволяють проникати світлу в ті місця, де до застосування стеклоблоков сонячні промені і не показувалися. Крім цього, вони роблять простінок повітряним і прозорим, розділяють інтер'єр на окремі зони. Спеціальні системи кріплення стеклоблоков дають можливість використовувати їх у пристрої підлог і стель.Також стеклоблоки застосовуються для отримання оригінальних світлових ефектів або для декорування глухих стін.

Який камінь використовувати в інтер'єрі?

Ванна, викладена каменем, нагадує обробку римських лазень або парадних інтер'єрів палаців, але все частіше камінь зустрічається також і в сучасних ванних кімнатах.Вся з каменю. Великі поверхні стін і підлоги у ванній, викладені великоформатними плитами з граніту або мармуру, - цей вид обробки інтер'єру асоціюється швидше з резиденціями, ніж зі скромними будинками. Така ванна може виглядати елегантно, але дуже монументально.

Облицювання великих поверхонь стін і підлоги каменем також не завжди виправдана - цей прийом гарний насамперед для великих приміщень з предметами обстановки високої якості, з хорошим освітленням і бездоганно чистих.Якщо ж ми прийняли рішення використовувати камінь у великих кількостях, його варто врівноважити легкими елементами обладнання, наприклад, зі скла або дерева.

Натуральний камінь в інтер'єрі

Різні види натурального каменю по праву вважаються одним з найдавніших будівельних матеріалів. У наш час його особливо часто використовують в інтер'єрі для облицювання стін і підлогових покриттів.
Чому камінь?
Камінь довговічний. Завдяки високій твердості і низькою деформації на стиск камінь стійкий до подряпин, тріщин і інших пошкоджень. Якісно виконані і відповідно захищені декоративні елементи з цього матеріалу практично не руйнуються. До того ж камінь красиво старіє.Камінь не горить і стійкий до перепадів температури. Під впливом високої температури камінь не змінює свої вигляд і властивості. Це дозволяє застосовувати його в місцях, що піддаються дії вогню: для обробки камінів, облицювання кухонних стільниць і стін.

среда, 6 июня 2012 г.

Клеї для оздоблювальних матеріалів

Сьогодні у продажу багато готових клейових сумішей, самостійне приготування яких перестало бути вигідним, як раніше. Без проблем можна придбати клеї не тільки для звичайної плитки, а й спеціальні. Є з чого вибирати, головне - вибрати правильно.

Клеї для плитки, теракоти та мозаїки
Для їх виробництва використовується сірий цемент. Розчин з сірим цементом хороший для укладання на стіни і підлогу керамічної плитки, що має стандартні розміри, а також порцелянової мозаїки. Це найдешевші клейові суміші.

Бетон в інтер'єрі приміщення

Сірі бетонні стіни в приміщенні до недавнього часу свідчили тільки про те, що будівництво ще не завершено. Сьогодні архітектори і дизайнери все сміливіше використовують бетон в обробці інтер'єрів.

Бетон - натуральний матеріал, він не містить розчинників, міцний і довговічний. Сучасні технології дозволяють по-різному формувати текстуру поверхні бетону - стилізувати її під дерево, камінь, цегляну кладку.

Бетонні поверхні - часта приналежність інтер'єрів в таких стилях, як необруталізм і хай-тек, мають чимало шанувальників. Серед них є й ті, хто вважає за краще не просто бетон без обробки, але і стіни зі слідами дощаній опалубки. Люди більш консервативні краще сприймають бетонні стіни, стелі й сходи, коли їх поверхня ідеально гладка.

Штучний камінь на кухні та у ванній

Там, де не завжди можна використовувати пластик або деревину, знайдуть застосування матеріал нової генерації - штучний камінь. Він все частіше з'являється в наших кухнях і ванних, відкриваючи нові можливості в дизайні інтер'єрів. А крім того, він дуже практичний.

Композиційні матеріали, або композити, грають величезну роль в усіх областях діяльності. У сфері дизайну особливого значення набуває штучний камінь, який використовується для виготовлення стільниць, мийок, умивальників для кухонь і ванних кімнат, а також столів, підвіконь, фасадів тумб та оздоблення стін.
Багато виробів з композиту разюче схожі на натуральний камінь. Наприклад, композит Solid Surface (що означає «міцна поверхня») виробляють з гідроксиду алюмінію (його отримують з меленої руди), сполучного з акрилової смоли, а також пігментів. Гідроксид алюмінію надає їм твердість і стійкість до механічних пошкоджень.Завдяки вмісту смоли вони значно легше (в порівнянні з натуральним каменем). Ще одне їх перевага - вони термопластичні. Це забезпечує їх вільний формування, дозволяє надавати їм нестандартну форму і створювати з них навіть найнеймовірніші і химерні моделі.

Поради по озелененню балкона

Щороку з приходом весни нам хочеться перетворити свій квітучий балкон. Квіткові магазини пропонують для озеленення балкону розсаду, яка зачаровує різноманітністю фарб. Але яку купити найкраще?
Раніше на наших балконах росли пеларгонії, сальвії, чорнобривці, бегонії, віоли (братки), геліотроп, лобелії, маргаритки, петунії і вербена (голубина трава). Але в останні роки в продажу з'явилися нові види красивих декоративних рослин для озеленення балкону.Петунії, сурфінії (ампельні петунії):рясно квітучі рослини, краще всього ростуть в сонячних місцях, їм необхідні інтенсивний полив і підгодівля.

вторник, 5 июня 2012 г.

Як правильно облаштувати робочий кабінет у квартирі

Всі кабінети, як і люди, для яких вони призначені, мають повністю індивідуальний зовнішній вигляд. Розділити їх можна тільки лише по одній ознаці: це окрема кімната в будинку або квартирі, або робоче місце оформлюється в кімнаті, яка призначена для інших цілей. Але, проте, є в оформленні кабінетів і загальні питання. Один з них - як і де поставити стіл.Якщо раніше було потрібно, щоб денне світло падало з лівого боку, то зараз з появою комп'ютерів, таке питання не актуальне. Працюючому за комп'ютером денне світло не потрібне і навіть може заважати, створюючи перешкоди у вигляді відблисків на моніторі. З цієї причини робочий стіл можна встановлювати не там, де світліше, а там, де зручно. Наявність вікна в цьому випадку не є обов'язковою умовою. Однозначно, стіл, призначений для роботи, повинен бути зручним. Ідеальний варіант, якщо його стільниця матиме вигнуту, як би обтічну працюючого форму. Не бажано висвітлювати робочий стіл тільки однієї настільною лампою. Освітлення повинне бути комбінованим - локальний світло на робочому місці і верхнє м'яке розсіяне освітлення.