четверг, 27 декабря 2012 г.

Декоративна штукатурка в інтер'єрі

Стрімкий розвиток науки просунуло вперед сферу розробок будівельних матеріалів. Шпалери та фарба є звичними, легкими в зверненні матеріалами. Але - шпалери звичайні мають обмежений термін експлуатації, якісні практичні шпалери - досить дороге задоволення, доступне далеко не всім. Проста фарба не має власної фактури. Таким чином, саме декоративна штукатурка, поєднуючи в собі кращі якості як шпалер, так і фарби, отримала в наші дні друге народження.

Декоративна штукатурка - звабливий хамелеон

Інтер'єр маленької вітальні

Повну інформацію про квартиру і її хазяїна можна отримати, відвідавши вітальню. Ця унікальна кімната багатолика і поєднує в собі кілька стратегічно важливих функцій: прийом гостей, дружні посиденьки, спілкування з близькими і рідними людьми. Чемберлен вважав вітальню знаком якості всього будинку, тому з повним правом дану кімнату можна назвати обличчям дому.

Оправа для інтер'єру маленької вітальні

Ідеально, якщо вітальня велика. Це дає власнику максимальний простір як для створення ескізів інтер'єру, так і для їх втілення в життя. Зовсім інша справа, коли кімната маленька. Розмістити необхідні для вітальні предмети меблів: диван, стіл, торшер, зручне та затишне крісло, журнальний столик, стелаж і улюбленого друга сучасної сім'ї - телевізор, фактично не представляється можливим. Безліч людей має в своєму розпорядженні як раз малогабаритне приміщення, в якому також хочеться створити комфорт, затишок і стильний, витончений інтер'єр.

суббота, 8 декабря 2012 г.

Інтер'єр двокімнатної квартири

Як домогтися того, щоб інтер'єр двокімнатної квартири засяяв яскравими фарбами, допомагаючи знайти спокій, давав відчуття захищеності і домашнього тепла? Крім того, часто в будинку живуть люди різних вікових категорій зі своїми життєвими пріоритетами. І догодити всім, знайти ту оптимальну золоту середину, нікого не образити, здається просто нездійсненною місією.

Інтер'єр двокімнатної квартири бере свій початок з ... передпокою. Якою б маленькою вона не була, але в ній завжди повинен бути присутнім необхідний набір речей: вішалка для верхнього одягу, ящик для зберігання взуття та дзеркало. Для оформлення виберете яскраві поєднання шпалер, що миються, додати ізюминку допоможуть унікальні світильники власного виготовлення.

Техніка кракле в інтер'єрі

Тим, хто віддає перевагу старовину в стильовому рішенні свого будинку, не обов'язково купувати дорогі антикварні меблі та аксесуари. Новим речам можна надати віковий наліт за допомогою модної техніки кракле. Завдяки кракле на поверхні різноманітних виробів можна зімітувати тріщинки, як ніби фарба потріскалася під впливом часу.
Техніка кракле в інтер'єрі
Існують два види кракле. Вони відрізняються по товщині і інтенсивності одержані тріщинок, в результаті обробки матеріалу спеціальним лаком. Так, при виконанні однієї з технік, виріб виглядає поліпшує під впливом часу, і навіть створюється враження, що фарба на поверхні починає лущитися. Ступінь вінтажності безпосередньо залежить від товщини шару грунтовки фарби і лаку. При класичній техніці кракле шар фарби не відстає від поверхні, а тільки покривається сіточкою дрібних тріщин.

воскресенье, 2 декабря 2012 г.

Інтер'єр під дерево

У сучасному світі металоконструкцій, скла та пластику, плавний аристократизм і надійність дерева перетворилися на справжній знак якості. Інтер'єр під дерево - ексклюзивна традиція, вироблена століттями. Вона втілює в собі не тільки унікальні елементи дизайну, але і комфорт, практичність і функціональність кожної деталі, найменшого нюансу загальної картини.

М'яке сяйво дерева ...

У наші дні вплив кольорів на організм виступає науково доведеним фактом, а приємні, м'які відтінки натурального дерева виявляються до місця в будь-якій кімнаті. Особливо важливий такий аспект при декорі дитячої кімнати, адже у дітей психіка знаходиться в процесі формування, і будь неправильне дія може призвести до незворотних наслідків.

Дизайн коридору. Як облаштувати інтер'єр

Що включається в дизайн коридору і як організувати простір цієї невеликої, але дуже важливої кімнати.
Дизайн коридору. Як облаштувати інтер'єр
Багато людей, які періодично виконують ремонт в будинку, дуже часто забувають про гарний ремонт коридору. Оскільки коридор, по суті, не є приміщенням, але він веде в яку кімнату будинку, будь то спальня, вбиральня або кухня, потрібно приділити його інтер'єру належну увагу. Разом з тим коридор будинку є найчастішим місцем для переходу з одного приміщення в інше. Коридор не повинен впадати в очі, повинен мати високі функціональні якості і бути комфортним.

воскресенье, 25 ноября 2012 г.

Як правильно оформити інтер'єр темної кімнати

Багатоповерховий пентхауз з величезними стелями і просторою житловою площею дає всі можливості втілити в життя найпотаємнішу дизайнерську мрію. Можливі будь-які стилі, від класичного мінімалізму до ультрасучасного хай-тека. Але гармонії, краси і затишку хочеться і володарям малогабаритних, нерозбещених світлом квартир. Як же облаштувати інтер'єр темної кімнати, щоб при цьому ідеально поєднати практичний і естетичний план даної ідеї, не втрачаючи ні сантиметра простору?

суббота, 24 ноября 2012 г.

Віконний декор

Вікна розрізняються за розміром і формою, і завжди грають важливу роль в інтер'єрі. Існує безліч варіантів віконного декору, вибір якого залежить не тільки від дизайну інтер'єру і смаку господарів, але деколи навіть від пори року. Наприклад, влітку часто використовуються легкі бавовняні фіранки і різні види штор, покликаних захищати кімнату від сонця. Такі римські й рулонні штори, що виготовляються найчастіше з щільних тканин. І ті, й інші при необхідності піднімаються вгору, але рулонні при цьому скручуються, а римські - складаються гармошкою.
Віконний декор
Ефектні французькі штори, відомі також як «маркізи». Вони виготовляються зазвичай з тонких тканин; піднімають їх по шнурах, які протягуються крізь вертикальні куліскі, в результаті чого «маркізи» утворюють красиві хвилеподібні драпірування.

Інтер'єр веранди і ганку

Ганок або веранда, є відмінним простором для прикраси. Ці напів-відкриті простори можуть служити продовженням вашої житлоплощі. Дозвольте вашої творчості і уяви пограти в цих місцях! Але, пам'ятайте, що вони повинні відображати вашу індивідуальність і ваш спосіб життя, тому переконайтеся, що включите характерні риси, які зроблять простір унікальним.

Може бути, ви хочете повністю оновити дизайн веранди, або просто додати кілька невеликих штрихів і змін, щоб зробити ваше ганок привабливим і зручним.

воскресенье, 18 ноября 2012 г.

Вітраж на склі

Визначитися з вибором вікон легко, оскільки сьогодні вони діляться лише на два види - дерев'яні та пластикові. З дверима справи йдуть трохи складніше: різноманітність використовуваних для виробництва матеріалів і якість їх обробки обтяжують авангард моделей, але зате реалізують будь-яку думку про створення тієї чи іншої течії. Тим часом, політ фантазії стає ще безкрайньої, якщо в дверях стоять скляні елементи з прозорою або матовою забарвленням. Краще їх може бути, хіба що, різнокольоровий вітраж, який ще сто років тому контрастував в отворах церков і купецьких споруд. Сьогодні художня мозаїка вважається однією з сучасних тенденцій для декорування квартирних і офісних інтер'єрів.

Як встановити карнизи для штор

Існує багато різних видів карнизів для штор: телескопічні, круглі і шинні.
Телескопічний карниз - це карниз, який кріпиться безпосередньо до віконної рами і протягується в отвори пророблені в шторах. Такий карниз виготовляють, як правило, з металу або пластика і мають круглу форму, регульовану довжину. Найчастіше телескопічний карниз використовують для шторки у ванній кімнаті.
Круглий карниз не ховається від очей через штори, тому найчастіше грає декоративну функцію. Такий карниз виготовляють із пластику або дерева, являє собою трубку, на яку встановлюються кільця, а самі штори вже кріпляться до кілець.
Шинний карниз - це карниз, який кріпиться до стелі або стіни. Такі карнизи мають направляючі жолобки. Шинні карнизи можуть бути з дворядними і трирядними жолобками. У жолобки карнизів встановлюються гачки, які вільно пересуваються по жолобках, дозволяючи легко рухати штори. На гачки кріпляться штори.

понедельник, 12 ноября 2012 г.

Як клеїти склошпалери

Склошпалери - являють собою екологічний, чистий матеріал, який сьогодні досить активно застосовується для обробки. Їх виробляють з скловолокна різної щільності і товщини. Склошпалери, як і інший будь обробний матеріал має свій переваги, основними з яких є: простота в догляді, оригінальний декоративний малюнок, довговічність, надійність, міцність, і протипожежні властивості. Далі мова піде про те, як клеїти склошпалери.

Взагалі обклеювання склошпалер під фарбування повністю позбавить вас від виснажливих і майбутніх робіт по ремонту. Адже для того, щоб просто освіжити вашу кімнату, можна всього лише перефарбувати стіни.

суббота, 3 ноября 2012 г.

Як стати дизайнером свого будинку

Як без послуг професійного дизайнера перетворити звичний інтер'єр в затишний.

Щоранку ми відкриваємо очі і перед нами одна і та ж тужлива картина: бабусин сервант, шпалери в смужку і стіл з табуреткою. Або ж не так все тужливо: шпалери, покриті бежевим кольором, ламінат, стінка-гірка, точкові світильники в багатошаровому стелі з гіпсокартону ... Такий інтер'єр можна спостерігати в більшості квартир просторів нашої батьківщини. Як стати дизайнером для свого будинку?

Звичайно, дуже хочеться змінити своє житло на краще, але при цьому не витратити ні копійки грошей на послуги дизайнера. До того ж зараз тема дизайну стала настільки популярна і доступна, що кожен бажаючий може знайти достатню кількість інформації, як самому втілити свою мрію в реальність.

Бамбукові штори в інтер'єрі

Сьогодні штори з бамбука вельми популярні. Являють собою такі штори цілісне полотно, що складається з деякої кількості паличок однакових по ширині. Бамбукові палички з'єднані між собою нитками, виготовленими в свою чергу, з натурального волокна.
 Бамбукові штори добре виглядають у поєднанні з тюлямі і тканинними портьєрами, але можуть бути окремим елементом декору. Бамбукові штори відмінно виглядають з плетеними та дерев'яними меблями.

Чим же виділяються бамбукові штори серед інших? Найперше і найважливіше - використання натуральних матеріалів. Друге - це можливість вибору з безлічі квітів, відповідний саме вам, а також ви можете підібрати і фактуру.

Третє - такі штори прості в експлуатації, а головне, вони не вигорають під впливом сонячних променів і не піддаються впливу вологи, тому вони підходять навіть для ванни. Бамбукові штори легкі. Коштують вони цілком демократично.

воскресенье, 28 октября 2012 г.

Збільшення малогабаритної квартири

Наше житло часом не відповідає уявленням про комфорт: іноді в цьому винні проектувальники і будівельники, іноді - ми самі. Але за допомогою нехитрих прийомів дизайну можна наблизити максимально нашу квартиру до ідеальної!

Великі кімнати - доля невеликого числа власників квартир, особливо це стосується будинків радянської забудови. Однак ця стаття підкаже декілька візуальних методів, за допомогою яких можна створити відчуття просторого приміщення.

В першу чергу, необхідно прибрати перегородки.

суббота, 27 октября 2012 г.

Рушниксушка в ванної кімнаті, як встановити та підключити

Рушниксушка в ванної кімнаті, швидше за все, є необхідністю, ніж просто звичайною примхою. Адже для того щоб максимально комфортно відчувати себе в приміщенні ванної кімнати, необхідно щоб в ній завжди була хороша вентиляція і сприятливий мікроклімат.

Так от  рушниксушка якраз і бере на себе організацію мікроклімату, а також позбавляє приміщення від підвищеної вологості, конденсату, вогкості і неприємного запаху. Але якщо ви вирішили під час ремонту ванної кімнати своїми руками замінити або перемістити водяною полотенцесушитель, то вам доведеться трохи попрацювати, так як встановити полотенцесушитель у ванній кімнаті, найчастіше викликає чимало складностей.

среда, 24 октября 2012 г.

Перепланування однокімнатної квартири

Всім відомо, що бувають різні типи однокімнатних квартир: від малих до великих розмірів. Площа більшості сучасних квартир може досягати шістдесяти квадратних метрів. Ці дані дають величезні можливості для перепланування однокімнатної квартири, в тому числі і для збільшення кількості кімнат.

Підбираючи проект дизайну однокімнатної квартири, варто враховувати той факт, що в ній лише два вікна і що "новостворена" кімната буде без природного освітлення. Отже, вже в проекті перепланованої квартири, потрібно визначити кімнати, для яких обов'язково денне освітлення, а для яких штучне.
 У кімнаті з штучним освітленням можна спроектувати кухню. Найбільш раціональним є рішення зробити кухню студійним продовженням кімнати, приміром, вітальні. Правильним дією буде розташування домашнього кінотеатру в темній частині квартири, в ній для перегляду кінофільмів виключається обов'язок зашторювати вікна. Також можливий варіант розташування робочого кабінету в цій частині кімнати, але це також буде правильним лише тоді, коли робота не передбачає наявності денного світла. В іншому випадку не рекомендується створювати кабінет в темній зоні.

Дизайн інтер'єру спальні для дівчини

Створити грамотний інтер'єр спальні для дівчини не просте завдання навіть для досвідченого дизайнера. Так як така кімната повинна відбивати характер людини і не секрет, що немає нічого більш загадкового, мінливого і суперечливого, ніж не простий дівочий характер. Тому інтер'єр спальні для дівчини вимагає дуже ретельної і добре продуманої опрацювання.

Можна навести досить багато самих різних варіантів. Приміром, життєрадісною і молодій дівчині може дуже сподобатися дизайн інтер'єру в стилі сучасного нічного клубу. Де ліжко буде розташована на невеликому подіумі прикрашеної по всьому периметру цікавою підсвічуванням. У такому інтер'єрі спальні буде відмінно виглядати меблі яскравого кольору незвичайної конструкції.

Коли для дівчини-студентки треба буде розв'язати непросте питання з організацією зручного та функціонального робочого куточка. Для такого інтер'єру спальні для дівчини рекомендується підбирати ненав'язливі й не дуже яскраві кольори. Також можна наклеїти на одну зі стін робочого столу 3D шпалери для стін або фотошпалери з яскравим і великим малюнком, що дозволить відпочити і розслабитися, дивлячись на них.

понедельник, 22 октября 2012 г.

Дизайн інтер'єру кімнати для молодого хлопця

Інтер'єр кімнати для молодої людини дуже сильно відрізняється від оформлення інших кімнат. Адже кімната, наприклад шістнадцятирічного підлітка повинна поєднувати в собі функцій затишної спальні, кімнати для відпочинку, бібліотеки та кабінету де можна займається навчанням.

Тому інтер'єр кімнати для молодої людини слід оформити таким чином, щоб дане приміщення стало одночасно стильним і багатофункціональним.

Але перш за все, рекомендується точно визначитися з необхідними предметами інтер'єру. Адже в такій кімнаті повинно бути достатньо місця, як для сну, так і для різних аксесуарів дисків і книг, а також необхідно передбачити робочу зону із зручним столом і комп'ютером.

Як встановити душову кабіну своїми руками

У квартирах з невеликою за площею ванною кімнатою більшість господарів воліють установку душової кабіни своїми рукам, яка займає значно менше місця, ніж стандартна і громіздка ванна.

Але сучасні душові кабіни мають велику кількість функцій, які не кожен зможе відразу зрозуміти при її установці.

Тому для її установці в більшості випадках вдаються до послуг професіоналів. Але можна зробити установку душової кабіни своїми руками, якщо ви вмійте тримати в руках викрутку і гайковий ключ. Отже, будемо розбиратися з питанням, установка душової кабіни своїми руками.

Взагалі зовнішня оболонка душової кабіни складається з акрилового піддону, забезпеченого спеціальним міцним каркасом з якимись пристосуваннями для регулювання дверей, а також направляючими для їх кріплення і верхньою панеллю на яку кріпиться дах душової кабіни.

четверг, 18 октября 2012 г.

Інтер'єр вітальні в класичному стилі



Інтер'єр вітальні в класичному стилі є самим універсальним рішенням для тих людей, які відчувають труднощі з плануванням дизайну даної кімнати.
Адже класика завжди знаходиться поза модою і поза часом, тому саме класичний стиль в інтер'єрі вважається найбільш підходящим дизайнерським рішенням для оформлення найбільшою і світлої кімнати в квартирі або будинку.
Взагалі вітальня це основне приміщення в якому будинку, так як саме тут ми приймаємо всіх відвідувачів, а це означає, що класичний ремонт у вітальні створює у свідомості людей образ нашого затишного житла. Та й самі ми досить багато часу проводимо у вітальні, спілкуючись один з одним, обговорюючи сімейні справи або просто відпочиваючи від трудів праведних.

Також, не варто забувати і про те, що класичний дизайн вітальні сприймається як якийсь ознака певного статусу кожного господаря, тобто як заявка на «щось більше».

Модні люстри в інтер'єрі

Сьогодні практично не можна уявити собі, будь-яке приміщення без люстри, так як саме вона стала невід'ємною і обов'язковою частиною нашого інтер'єру. Але далеко не всі розуміють, що люстри в інтер'єрі - це не просто необхідний предмет, а це щось більше. Наприклад, вона повинна виконувати дві специфічні функції це добре освітлювати приміщення і органічно вписуватися в його інтер'єр.

Однак якщо придивитися до будь-якого предмета, на який падає світло люстри, то можна помітити зовсім різні кольори в порівнянні з природним освітленням також падаючим на нього. Обгрунтовується це тим, що на якість освітлення впливають досить численні фактори. Це тип ламп і їх кількість, якість плафонів і звичайно матеріал, з якого вони зроблені.

понедельник, 15 октября 2012 г.

Інтер'єр у японському стилі


Інтер'єр у японському стилі з'явився на початку 17 століття. Це декоративний стиль формувався за принципом мінімалізму «все зайве бридко», в якому був повна відмова від зайвих меблів, надлишкового декору, прості строгі форми, несприйнятливість до хаосу і метушні, а також стриманий дизайн.
Для інтер'єру в японському стилі характерна геометрична гармонія, витонченість і перш за все, велика кількість відкритого простору. Основну частину японського житла займає відкритий простір, яке включать в себе зону їдальні, робочого місця, вітальні, відкриту кухню і чайний подіум. Отже, приміщення ділять не на кімнати, а на функціональні зони (зонування кухні).
Варто нагадати, що філософія японського стилю тісно пов'язана з природою - з точки зору кольору, композиції і матеріалів. Тому простір оформляють, як правило, за допомогою рухомих паперових ширм або розсувних перегородок з матового скла, завіс, що розділяють приміщення на різні зони, наприклад, зону відпочинку і гостьову зону. Переставляючи їх, можна ваш інтер'єр оновлювати хоч кожен день.

четверг, 11 октября 2012 г.

Інтер'єр в англійському стилі


Англійський стиль існує вже протягом багатьох десятиліть і прославлений серед заможного населення з вишуканим і тонким смаком. Інтер'єр у цьому стилі дуже затишний і елегантний. Тон даному стилю задає дерев'яна темна меблі з червоного дерева або мореного дуба, яка вишукано поєднується зі стінами ніжних тонів і драпіруванням. Для стін можна застосовувати шпалери з квітами, класичними смугами або ж імітацією парчі.

Підлоги у вітальні прикрашають килимовими виробами високої якості, що додають атмосферу солідності і гідності. При оформленні інтер'єру застосовуються щільні тканини з різноманітною фактурою, такі як гобелен, оксамит, дамаст (тканини жаккардового плетіння з вкрапленнями на щільної вовняної, шовкової або бавовняної основі).
Інтер'єр в англійському стилі.
Якщо ви самостійно намагаєтесь оформити своє житло, вам корисно буде знати, хоча б ключові особливості обраного стилю:

среда, 10 октября 2012 г.

Зелений колір в інтер'єрі


Зараз все більше в облаштуванні інтер'єру використовується смарагдовий колір. У зеленого є велике число тонів і відтінків, і кожен з них безумовно діє на людину і може навіть міняти загальний настрій і приміщення і людини. Однак, в свою чергу, зелені забарвлення відмінно можуть допомогти заспокоїтися і відчути незвичайний душевний спокій.

Темно-зелений добре підійде для інтер'єру робочого місця або офісу, а також різних нежитлових просторів (зразок, кабінет, бібліотека). Це пояснюється тим, що непомітні відтінки смарагдового кольору налаштовують на атмосферу роботи, надихають на дії. Хоча відпочити в такому приміщенні дуже важко. У теж час лимонні кольори додадуть відчуття забезпеченості та покращать душевний стан. У подібному кімнаті весь час буде підтримуватися творчий ентузіазм.

воскресенье, 7 октября 2012 г.

Постери в інтер'єрі


На сьогоднішній момент сюжетне розмаїття постерів справді величезне. Це і репродукції відомих полотен великих майстрів, цікаві портрети людей і зображення тварин, урбаністичні та природні пейзажі, сцени з кіно та анімації. В принципі, при бажанні, у постер можна перетворити будь миле серцю зображення.

Між тим, технологічних варіантів виготовлення постерів небагато: друк на спеціальній, щільної фотопапері, друк на полотні, що наближає зображення до справжньої картині, друк на папері з імітацією ефекту полотна. Якщо зображення друкується на фотопапері, то в подальшому його можна нанести на пластикову основу або заламинировать. Це додасть додаткову міцність і продовжить життя постеру. Для друку постерів на полотні використовуються професійні широкоформатні плоттери, з шириною друкарського поля від 1 метра. Друк на полотні ідеально підходить для створення репродукцій улюблених картин, друку портретів та авторських робіт з фотографій. Готовий виріб можна покрити художнім лаком, і воно придбає ще більшу схожість з цією картиною.

пятница, 5 октября 2012 г.

Інтер'єр квартири в африканському стилі


Виниклі труднощі вишуканих цінностей Старого Світу змусив багатьох у пошуку натхнення звернути свою увагу на превеликиу художнью спадщину первісної культури, не знайомої з досягненнями сучасної цивілізації. Цей стиль, отримав назву етнічний, виник без малого два сторіччя тому і зараз переживає друге народження. Існує маса різновидів етно стилю, проте, мабуть, найбільш екзотичний з нині існуючих є африканський стиль. Любов до екзотики - це так по-нашому. Декорування інтер'єру в африканському стилі лихоманить свідомість, додає відчуття відношення до таємниці, до чогось невловимих. Цей стиль ламає всі шаблони уявлень про те, яким повинен бути інтер'єр.

Колір індиго в інтер'єрі


Кажуть, що синій колір та і його відтінки теж повинні діяти на нас заспокійливо. Напевно тому ми так захоплюємося синявою безхмарного неба, або морем. Напевно, тому цей колір так популярний при оформленні інтер'єрів.

Якщо червоний колір збуджує нервову систему і за словами вчених, підвищує кров'яний тиск, то з синім якраз все навпаки. Він заспокоює і нормалізує тиск. Якщо ви вирішили скинути пару-трійку зайвих кілограмів - використовуйте синій колір для оформлення інтер'єру кухні. Кажуть він "глушить" апетит.

вторник, 2 октября 2012 г.

Як візуально збільшити вузький коридор

У наших сучасних будинках, часто зустрічаються маленькі коридори. Зіткнувшись з такою проблемою, можна візуально обіграти, розширити простір маленького передпокою. Роблячи ремонт, намагайтеся вибирати для коридору як можна більш світлі тони, це допоможе візуально збільшити об'єм.

Як візуально збільшити вузький коридор
Для маленького коридору краще використовувати гладкі покриття для стін, шпон з ненав'язливим світлим малюнком, шпалери, водоемульсійні фарби. Шпалери та матеріали, що імітують цегельну кладку, зорово зменшують об'єм. При низьких стелях краще віддати перевагу горизонтальному малюнку, коридор стане візуально ширше. При високих стелях підійде вертикальний малюнок. Для підлогового покриття в передпокої, можна використовувати будь-яке покриття по вашому розсуду, у поєднанні із загальним дизайном вашого будинку: ламінат, лінолеум, паркет, керамічну підлогову плитку.

суббота, 29 сентября 2012 г.

Французький інтер'єр кухні



Французький інтер'єр кухні, як правило, тяжіє до світлим, пастельним або перламутровим відтінкам, великій кількості аксесуарів, починаючи від подушок на ліжку, дивані, закінчуючи різними дрібними статуетками на журнальних столиках. У такому світлому і повітряному інтер'єрі всі ці дрібниці не дроблять простір, не роблять його менше, і це головна риса французького стилю.

Що ж робити, якщо ви мрієте про частинці Франції в своєму домі? Потрібно просто створити сучасний дизайн інтер'єру кухні так, щоб зберегти національний колорит, але уникнути громіздких речей, замінивши їх сучасними. Важливо зробити цей перехід від старовини до теперішнього якомога м'якше, додаючи достатньо яскраві контрасти в інтер'єр.

Інтер'єр у східному стилі, як організувати цю красу


Якщо ви вибрали для створення інтер'єру своєї квартири або заміського будинку східний стиль, то вам можуть стати в нагоді оригінальні ідеї, про які ми розповімо в цій статті. Запропоновані нами варіанти декорування підійдуть для оформлення кухні, їдальні, веранди, тераси, кімнати відпочинку в сауні, деякі елементи можна використовувати і у вітальні.

Підвісна стеля з стебел бамбука
Якщо площа стелі досить велика, то для пристрою каркаса вам будуть потрібні дерев'яні балки та брус (або нагель великого діаметра). При невеликій площі (наприклад, веранда або коридор) достатньо буде одного бруса. Балку можна зробити з чотирьох дерев'яних дощок, тоді вона вийде легше і дешевше за вартістю. В якості економ-варіант можна взяти поліуретанові балки, що імітують дерево.

пятница, 28 сентября 2012 г.

Фен Шуй інтер'єру квартири


Фен Шуй є даоської практикою символічного освоєння простору. У перекладі з китайської мови означає «вітер і вода», також перекладається як «геомантія». Фен Шуй допомагає визначити вдале місце для будівлі будинку, вирішити оптимальний план розбивки ділянки, вибрати сприятливе місце для поховань, планувати інтер'єр квартири і будинки, визначити призначення кімнат, вибрати планування парку, вирішити проблеми містобудування.

Основна мета, яку переслідує вчення Фен Шуй - це приборкання потоків енергії. Ци і використання її на благо людини.

Стиль інтер'єру квартири


Є можливість визначити і стиль епохи, і стиль в архітектурі, в мистецтві, стиль окремої людини, і стиль його будинку. Стиль, приміром, архітектурного напряму або епохи визначається історичними, соціальними та економічними умовами. Якщо ж аналізувати стиль окремої людина або його будинку, то тут вже все залежить від смаків і пристрастей цієї людини, які можуть змінюватися в міру дорослішання, зміни способу життя і добробуту. При цьому на стиль великий вплив мають темперамент і характер людини.

Важко переоцінити важливість такої задачі, як вибір стильового рішення інтер'єрів в житлових приміщеннях. Адже правильно обраний стиль вашого будинку багато в чому визначатиме ваш настрій, працездатність, зручність і комфорт вашого життя.

Роль освітлення в інтер'єрі квартири


Правильне освітлення інтер'єру є складної і копіткою роботою. Часом той чи інший джерело освітлення доводиться підбирати не тільки для певної кімнати, а й для кожного елементи обробки, предмету меблів, декоративного елемента і т.д. Якщо ця умова не виконувати, то найчастіше інтер'єр представляється далеко не в самому «вигідному світлі».

понедельник, 13 августа 2012 г.

Як доглядати за дерев'яними підлогами


Паркетні та дерев'яні підлоги часто зустрічаються у вітальнях, спальнях і дитячих кімнатах. Вони настільки популярні, не тільки тому, що красиві, але і завдяки численним практичним властивостям, в тому числі і простоті прибирання. Але це зовсім не означає, що доглядати за дерев'яними підлогами не потрібно! А як це робити, ми розповімо нижче в нашій статті.


Для початку засвойте головне правило - щоб дерев'яні підлоги довго зберігали свій первісний вигляд, необхідно про них регулярно піклуватися, мити і підмітати.

Однак не все так просто, дерев'яні підлоги відрізняються матеріалом, з якого вони зроблені, а також речовиною, яким покрита їх поверхню. Тому перш ніж приступати до капітальної прибирання, необхідно визначити які матеріали використовуються у Вашому будинку або квартирі.

пятница, 10 августа 2012 г.

Функціональна кухня


Функціональна кухня особливо важлива для людей, які витрачають на ній велика кількість часу. Але що повинна включати ця функціональність? Що необхідно забезпечити, щоб кухня на відмінно виконувала своє завдання? Ми пропонуємо Вам 10 практичних порад, які, напевно, допоможуть Вам створити дійсно функціональний інтер'єр кухні.


Насамперед необхідно подбати про містких шафах, де буде зберігатися весь посуд і деякі продукти харчування. У хорошій кухонних меблів має бути мінімум важкодоступних місць, а також створено місце, де буде представлена ​​Ваша експозиція посуду і цікавих декоративних предметів. Закриті шафи повинні легко відкриватися і зберігати все найнеобхідніше «під рукою».

среда, 8 августа 2012 г.

Як знайти хорошого електрика


Часто не правильне функціонування електричної системи, це ще не кінець наших проблем. Реальна проблема, полягає і в тому, щоб знайти хорошого професіонала, який все це зможе виправити. Хороший електрик повинен бути не дорогим і при цьому володіти необхідним досвідом та знаннями, щоб відновити систему електропостачання.


Знайти хорошого фахівця в наш час це «мистецтво». На ринку є багато псевдо-експертів, часто незграбних працівників, які за невелику плату можуть хіба що нашкодити.

понедельник, 6 августа 2012 г.

Вибір ділянки та дозвіл на будівництво будинку


Вибір земельної ділянки є одним з найважливіших рішень, які ми повинні прийняти, якщо бажаємо побудувати власний будинок. Але на що необхідно звернути увагу при покупці землі під будівництво будинку?

Перш за все, на його розмір і форму, а також оточення. При цьому ділянка повинна бути спеціально призначена під будівництво житлового будинку, володіти необхідними комунікаціями по межі і бути прив'язаний до якогось населеного пункту.

Що стосується розмірів, то для будівництва стандартного будинку для сім'ї підійде і невелику ділянку, тим більше він має ряд переваг. Він простий в обслуговуванні, дешевий і Вам не доведеться витрачати багато часу на розбивку та благоустрій саду. Однак, якщо Ви збираєтеся побудувати великий будинок або численні господарські споруди, розбити великий сад, то потрібно буде доглядати ділянка побільше.

суббота, 4 августа 2012 г.

Які інструменти будуть корисні в домі


Для дрібного побутового ремонту та незначних робіт в кожному будинку повинен бути набір базових інструментів, який можна буде скласти і зберігати в спеціальному ящику. Якщо хтось любить майструвати, робити щось по будинку або задумався над самостійної установкою лавки в саду, професійних інструментів знадобитися трохи більше. Втім, давайте розберемося по порядку, які з інструментів Вам знадобляться і будуть корисні вдома?


Навіть якщо Ви не є професійним ремонтником, власні інструменти у Вашій квартирі або будинку обов'язково повинні бути, адже, погодьтеся, нерозумно бігти до сусіда або викликати ремонтника, якщо потрібно підкрутити один гвинтик або повісити картину на стіну. Інша справа, що набір може відрізнятися в залежності від того однокімнатна Чи є у Вас квартирка або великий будинок з садом, а також від Ваших хобі і пристрастей.

четверг, 2 августа 2012 г.

Догляд за килимом


Бруд, яка чітко видний на гладенькій підлозі (наприклад, на ламінаті або керамічній плитці), набагато менш помітна на килимах і килимових покриттях. Однак це зовсім не означає, що м'які покриття для підлоги менш брудні і не вимагають відходу.


Забруднюючі речовини, які не видаляються під час чищення, накопичуються і в результаті килим втрачає інтенсивний колір і еластичність. Щоб цього уникнути, необхідно регулярно (в залежності від використання, але не рідше одного разу на рік) чистити м'які покриття для підлоги належним чином. Але як це робити?

Є два види очищення: сухий і мокрий. Метод сухого чищення полягає в регулярному зборі бруду за допомогою пилососа, при цьому бажано застосування спеціальних «сухих» коштів. Це можуть бути різні препарати, наприклад, у вигляді піни, яка призначена для килимів з натуральних волокон, чутливих до води, або гранул, призначених очистки природних і синтетичних тканин з висотою ворсу до 10 мм.

вторник, 31 июля 2012 г.

Фінські двері, електронні замки та безпека


Протягом багатьох років фінські двері підкорювали російський ринок, пропонуючи споживачам найвищу якість і розкішний дизайн, тим самим завоювавши інтер'єри багатьох росіян. Причому, якщо раніше вони встановлювалися виключно в будинках еліти, то сьогодні їх можна зустріти в будь-якому кафе, офісі, в звичайних квартирах і заміських будинках. Але завдяки чому це сталося?


По-перше, вироби з Фінляндії показали надійну та якісну експлуатацію. Над технологією створення таких елементів фахівці працювали багато років. Спочатку у виробництві брав участь сам чоловік, а зараз виробництвом займаються автоматизовані лінії, що мають жорсткий контроль якості. Завдяки цьому сьогодні фінські двері є дверима європейського рівня і стандарту, які купуватися і відомі в багатьох країнах світу.

понедельник, 30 июля 2012 г.

Особливості перепланування квартири


Більшість людей від простору своєї квартири бажають чогось особливого, щоб було не як у всіх. Враховуючи те, що планування в наших квартирах стандартна, з нетямущими коридорами, незручними кухнями, нудна, деякі люди з нетрадиційним мисленням вирішують вдатися до кардинальних змін, тобто, до перепланування. Перш ніж приступити до кардинальних змін, бажано дізнатися, які зміни можна виконати, а також як і що роблять інші.


Серед найбільш популярних перепланіровок можна назвати наступні:

- Знесення стін коридору;
- Об'єднання вітальні і кухні;
- Поєднання санвузла;
- Об'єднання кімнати і балкона;
- Зміщення дверного отвору;
- Зміна функціонального призначення кімнат.

суббота, 28 июля 2012 г.

Новий тип вікна відкриває доступ до свіжого повітря


У кімнатах, розташованих на мансардах, найчастіше немає балконів і терас. Але якщо встановити вікна від компанії Fakro, то ця проблем легко вирішується. Нехай і невеликим, але справжнім, балкончиком ці вікна можуть забезпечити. Секрет криється в конструкції вікна. В зібраному вигляді воно мало чим відрізняється від таких же мансардних вікон. Але варто його відкрити, і нижня частина перетворюється в огорожу балкона, а верхня - в навіс, який може захистити від невеликого дощу.


Стулки вікна відкриваються на кут від 0 до 45 градуса, а спеціально розроблений фахівцями фірми Fakro механізм, дозволяє зафіксувати будь-яке положення стулок вікна. Нижні огородження відкриваються погляду лише після того, як стулки будуть відкриті. Вони органічно інтегровані в нижню частину вікна.

среда, 25 июля 2012 г.

На що звернути увагу при покупці вікон


Купуючи вікно, ми приймаємо рішення на багато років вперед. Однак на ринку представлений такий широкий асортимент продукції, різних типів і кольорів, що це є серйозною проблемою, особливо для необізнаних клієнтів. На що ж при покупці вікон необхідно звертати в першу чергу?


Ну для початку необхідно ретельно підготуватися і повністю вивчити питання від і до, щоб уникнути неприємних наслідків у майбутньому. Пам'ятайте, не тільки технічні параметри грають важливу роль - вони, по суті, схожі у більшості зарекомендували себе виробників, а й форма або колір вікна. Втім, про все по порядку.

Які оздоблювальні матеріали сьогодні в моді


Метал, дерево і камінь є дуже модними оздоблювальними матеріалами в сучасному мінімалістському світі і трохи суворою середовищі. Використання краси деревини, блиску металу і оригінальних форм з каменів допоможе створити неповторний інтер'єр у Вашому будинку або квартирі.


Сучасні металеві предмети мають м'які лінії і ідеальна якість обробки. Прикраси з металу більше не пов'язують з індустріальним стилем, завдяки декоративній обробці і м'якості матеріалу, вони можуть прикрасити будь-який інтер'єр. Метал в інтер'єрі часто можна зустріти у вигляді настінних панелей або ж меблів, наприклад, столів з нікельованого алюмінію. Часто будинки прикрашають страви зі сталі, лотки, скарбнички, свічники й статуетки. У моді і пофарбовані металеві вироби такі, як стакани, чашки, вази.

понедельник, 23 июля 2012 г.

Як видалити шерсть з одягу, килимів та м'яких меблів


Волосся на одязі, килимах, м'яких меблях - це проблема, з якою постійно борються власники собак і кішок. З нею стикається кожен, особливо навесні і восени, коли тварини линяють. Тому ми вирішили запропонувати Вашій увазі декілька порад, як навести порядок в домі, де мешкає волохатий друг.


Найбільш гостро проблема стоїть перед власниками довгошерстих порід собак. Їх шерсть осідає на килимах, оббивці м'яких меблів, покривалах і ковдрах. Найпростішим способом видалення залишків волосся і вовни є часто і регулярно пилососити.

Однак для того, щоб витягнути шерсть між волокнами килима потрібно дуже потужний апарат з режимом турбо. Пилосос повинен створювати велику силу повітряного потоку, завдяки якій і будуть вилучатись волосся з найбільш важкодоступних місць. Крім того, деякі моделі оснащені невеликими турбо щітками, призначеними спеціально для чищення м'яких меблів і видалення волосся в недоступних місцях.

пятница, 20 июля 2012 г.

Чи треба міняти ванну на душову кабіну?


Безумовно, відповідь на питання, винесене в заголовок статті, - особиста справа кожного. Сьогодні наші співвітчизники цілком можуть дозволити собі встановити вдома будь сантехнічне обладнання, якщо воно сумісне технічно і доступно фінансово. Величезна кількість виробників з усього світу пропонують безліч виробів, покликаних зробити наше життя комфортніше і приємніше.


Російський споживач може придбати не тільки звичайну металеву або кутову акрилову ванну, але і будь-яку з існуючих модель душової кабіни або легендарну ванну Jacuzzi.

Що вибрати?
Як обладнати ванну кімнату у себе вдома, кожен вирішує сам. Хтось керується лише власними побажаннями і уявленнями про комфорт, хтось змушений орієнтуватися на розміри ванної кімнати і особливості підведених до неї комунікацій, а комусь найголовніше - відповідна ціна. Здається, що в процесі вибору споживачеві варто враховувати і ще кілька чинників, які не завжди лежать на поверхні.


среда, 18 июля 2012 г.

Покупка кухні економ класу


Кухні економ класу вигідно як купувати, так і замовляти. Недорогі кухні можна придбати готовим комплектом або окремими елементами різних моделей. Багато фірм-виробники надають можливість міняти комплектацію та розміри фактично будь-якого елемента кожного зразка. Із замовником обговорюється спочатку вся ціна, куди включені вартість фурнітури, самих меблів, її збирання, перевезення за вказаною адресою і установки.


Процес покупки можна спростити, зробивши замовлення з використанням сучасних засобів інформаційного маркетингу по інтернету. Перед замовленням там же клієнтові надаються барвисті фото з докладним описом продукції, що допоможе значно заощадити час при виборі товару. Фото можна розглянути з декількох ракурсів. Для кухні меблі по інтернету можна підібрати, комбінуючи елементи гарнітура. Це дозволяє обставити не тільки великі приміщення, а й компактні площі, роблячи кухню багатофункціональною і затишній одночасно. Великий вибір кольорових гам і матеріалів дозволяє придбати кухні економ класу, відповідні спільного рішення стилістичного образу, створеного дизайнером для всієї квартири, і смакам замовника.

вторник, 17 июля 2012 г.

Яку стільницю вибрати?


Приймаючи рішення про вибір певного типу кухонної стільниці, пам'ятайте, що найважливішою її особливістю повинна бути довговічність, а також стійкість до високої температури і вологості. Краще віддати перевагу матову або тиснення поверхню, які менш схильні до подряпин, на відміну від глянцю, ну і, звичайно ж, не забувайте про декоративної функції стільниці, вона повинна стати прикрасою кухні.


Дерев'яні стільниці зазвичай виготовляються з дуба, вільхи, бука, сосни і екзотичних видів, таких як червоне дерево або іроко. Ці види деревини відрізняються високою твердістю, є водонепроникними і доступні в декількох відтінках. Як правило, вони захищені безбарвним акриловим лаком чи фарбою, для отримання іншого відтінку. На ринку Ви також можете зустріти вироби, покриті рослинним маслом або воском. Дерев'яна стільниця природна на вигляд, тепла і приємна на дотик.

воскресенье, 15 июля 2012 г.

Камін на кухні - дизайн інтер'єру


Камін являє собою ідеальний варіант для обігріву та прикраси кімнати, причому зовсім не обов'язково мати приватний будинок, можна, наприклад, встановити стильний електрокамін можна і у звичайній квартирі.


Тим не менш, місце установки каміна, незалежно будинок це або квартира, досить традиційно і звичайно їм є вітальня кімната. Таке рішення дійсно функціонально і практично, але чи варто обмежувати свої дизайнерські задумки? Камін буде прекрасно виглядати, і зігрівати в холодні зимові дні, наприклад, в спальні, милуючись мовами полум'я можна медитувати лежачи у ванній після важкого трудового дня.